MVP titel voor Indy Baijens

VoV, 02-03-2021. 5:22 uur. Gisteravond speelde Chemik Police wedstrijd nummer twintig van het reguliere seizoen van de Poolse TAURON Liga. Tegenstander was Budowlani Lodz, dat onlangs ook tegenstander was in de bekerfinale en toen met 3-1 werd verslagen. De ploeg van Indy Baijens deed het gisteravond nog eens dunnetjes over en gaf Lodz geen gelegenheid om revanche te nemen.

Chemik Police was met 25-20, 25-29 en 25-17 drie sets beter dan Lodz, dat de vijfde plaats (21-35) op de ranglijst bezet. Mid Indy Baijens was met 11 van de 58 eigen punten, waarvan 3 blokpunten en een aanvallend scoringspercentage van 56%, weer goed op dreef. Hetgeen werd beloond met de MVP-titel.

Chemik Police nam in de eerste set meteen een 4-1 voorsprong en hield nagenoeg de gehele set Lodz op een punt of drie, vier achter zich. Alleen bij 14-12 hadden de bezoekers even kans op de aansluiting, verder ging het via 19-15 en 22-18 (na 22-16), met volle vaart met o.a. de score van 23-18 door Indy Baijens richting de setzege.

In de tweede set een soortgelijk beeld. Bij 10-10 en 12-12 was Lodz ernaast, maar na de 13-12 en 14-12 door Indy Baijens keken ze even later bij 15-12 alweer tegen een ruim verschil aan, zo ook bij 21-15, dat de voorbode was voor de dikke setwinst.

De 9-0 voorsprong in de derde set gaf Chemik Police de ideale start voor de 3-0 zege. Lodz kon in het middendeel van de set nog wat punten goedmaken (van 16-8 naar 21-17), echter sloot Chemik Police af zoals ze ook begonnen waren. Met een mooie serie, waarin de 23-17 en 25-17 door Indy Baijens werden gescoord.

Chemik Police (20-43) is door de zege naar de derde geklommen en is LKS Lodz (21-43) van Britt Bongaerts weer voorbijgegaan. Koploper is Rzeszow (21-50), dat gisteren een puntje bij Wroclaw liet liggen en de nummer twee is Radomka Radom (21-46) dat afgelopen weekend een nederlaag leed tegen LKS Lodz.

Chemik Police speelt donderdag in Istanbul voor de Champions League tegen VakifBank, waarvan ze thuis kansloos met 0-3 verloren. Dan volgt op 08-03 de topper tegen koploper Rzeszow en op 11-03 dan de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Joker Swiecie, dat nu nog voorlaatste is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chemik Police van de blije MVP.