Vizier op volleybal

 

MVP-titel voor Yvon Beliën, 10 blokpunten scoorde ze.

VoV, 03-04-2023. 17:08 uur. In de Serie A1 bij de dames in Italië hebben de ploegen nog één wedstrijd te gaan voordat ze aan de play-offs gaan beginnen. De eerste acht teams staan vast, binnen de top acht zijn echter nog wel een paar verschuivingen mogelijk, met name geldt dat voor de posities vijf t/m acht.

Firenze (Jolien Knollema) de nummer negen staat te ver achter om zich nog voor de kwartfinales te plaatsen. Voor andere teams met Nederlandse speelsters geldt dat ook, zoals voor Cuneo (Kim Klein Lankhorst), Perugia (Tessa Polder) en Macerata (Laura Dijkema). Laura Dijkema zal met Macerata zelfs als laatste afsluiten en degraderen.

Op de voorlaatste wedstrijddag in het reguliere seizoen won Scandicci van Yvon Beliën met 3-0 (15, 14, 15) voor 1.425 toeschouwers van Bergamo. Yvon Beliën werd zoals gezegd MVP, mede door haar uitzonderlijke blokkeerprestaties. Maar liefst 10 (!) blokpunten liet ze noteren. Totaal scoorde ze 15 keer.

Casalmaggiore van Juliët Lohuis verloor thuis met 1-3 van Pinerolo. Er waren 1.750 toeschouwers, Juliët Lohuis scoorde 6 keer in de drie sets dat ze speelde. Valentina Zago, die 28 punten liet noteren, werd MVP. Chieri ’76 won met 3-0 van Perugia. Helena Cazaute werd de MVP bij dit duel. Ze maakte 15 punten. Tessa Polder liet er 9 voor Perugia noteren. Er waren 1.450 fans aanwezig.

Bij het duel tussen koploper Conegliano (Robin de Kruijf) tegen rode lantaarndrager Macerata (Laura Dijkema) zaten op 100 fans na er 4.000 toeschouwers op de tribune. Het werd 3-0 voor Conegliano, dat Katryn Plummer tot MVP gekozen zag worden. Robin de Kruijf scoorde 8 keer, Laura Dijkema 1 keer.

Cuneo, dat zonder Kim Klein Landhorst speelde, verloor thuis met 2-3 van Busto Arsizio. Er waren 1.300 toeschouwers, Lena Stigrot werd MVP, ze scoorde 19 keer. Vallefoglia verloor voor 925 toeschouwers met 1-3 van Novara, dat in Ebrar Karakurt de topscorer (19 punten) en in libero Ilaria Battistoni de MVP had.

Firenze van Jolien Knollema, die niet speelde, verloor met 3-0 bij Vero Volley Milano. Libero Beatrice Parrochiale werd tot MVP gekozen, Stysiak werd met 21 punten de topscorer van de partij. Er zaten 2.500 toeschouwers op de tribunes.

Bij de mannen in Italië zijn drie van de vier kwartfinales nog niet beslist na vier wedstrijden. Bij Milano vs. Perugia, Piacenza vs. Modena en Verona vs. Civitanova staat het 2-2 in wedstrijden nadat afgelopen weekend Milano, Piacenza en Civitanova hun wedstrijden wonnen. Alleen Monza vs. Trentino is beslist. Daar gaat Trentino door naar de halve finale.

Piacenza versloeg Modena met 3-0 (20, 21, 20). Freek de Weyer speelde niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Legavolley.it.