MVP titels voor Korevaar en Scholten

VoV, 30-11-2020. 5:41 uur. Bij de Bundesliga wedstrijd tussen USC Münster vs. NawaRo Straubing waren er MVP-titels voor Demi Korevaar en Iris Scholten. De ‘gouden’ titel voor de speelster van de winnende ploeg was voor Scholten, de zilveren voor Korevaar.

USC Münster moest na de 0-2 achterstand in sets (22-25, 25-27) keihard in de achtervolging om niet in drie sets van het veld gespeeld te worden. Dat lukte prima, met 25-21 en een dikke 25-10 kwamen ze op gelijke hoogte. De tiebreak was daarna echter met 9-15 voor de bezoekers. Münster staat na gisteren 10de met 8-4, Straubing is de nummer negen van de ranglijst met 7-6.

De zelfkritiek spatte er na de wedstrijd bij Münster vanaf. “We verliezen de eerste twee sets door onze niet functionerende blokverdediging” blikte trainer Lisa Thomsen terug. Midspeelster en teamcaptain Barbara Wezorke: “We wisten volgens ons gameplan precies hoe we Iris Scholten moesten blokkeren, maar we hielden ons er niet aan. We deden het gewoon niet, niet alleen ik, maar ook alle collega’s hebben veel te veel fouten gemaakt.” Iris Scholten kon totaal 29 keer scoren.

In de openingsset ging het lang gelijk op, na 19-20 liep Straubing uit naar 20-23 en 21-24. Het tweede setpoint verzilverde diagonaal Iris Scholten, die in de eerste set het verschil in het voordeel van Straubing maakte, voor de 22-25 winst.  In de tweede set kwam USC op 12-8, het verschil slonk naar één puntje bij 15-14 en er was daarna evenwicht bij de 18-18 stand. Het bleef gelijk opgaan tot aan 25-25, waarna Straubing de 0-2 liet noteren.

USC Münster bouwde in de derde set na een 16-15 tussenstand een voorsprong van 4 punten op bij 19-15 en ze hielden dit verschil tot het eind vast. In de vierde set lukte bij USC bijna alles en via 8-3 en 16-6 werd een overtuigende en veel belovende 25-10 setwinst voor de 2-2 gelijke stand behaald.

Maar in de vijfde set bleek de druk om te willen en wellicht te moeten winnen een beetje een verlammende werking te hebben. Straubing kon wel met de druk omgaan en de volledig mislukte vierde set was voor hen historie. Bij de veldwissel lagen ze met 4-8 voor, USC kwam nog tot op 2 punten, maar ging daarna ruim met 9-15 ten onder.

Demi Korevaar kwam tot 17 punten en werd bij de thuisploeg tot MVP gekozen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Nawaro Straubing en USC Münster.