MVP-titels voor Nova Marring, Eline Timmerman en Nicole van de Vosse

VoV, 11-02-2024. 15:13 uur. In de Bundesliga zijn ze gisteren begonnen met de tussenronde voor de play-offs van de Top 5 van het reguliere seizoen. Deze twee duels hadden meteen een behoorlijk Nederlands tintje. Bij Schwerin vs. Dresden werd Nova Marring MVP, die titel ging bij Suhl vs. Stuttgart naar Eline Timmerman.

SSC Schwerin won met 3-2 van Dresden. Via de setstanden 21-25 en 24-26 kwam de thuisploeg met 0-2 achter, met de 28-26 in de derde set wisten ze op het nippertje een 0-3 nederlaag te voorkomen en na de 1-2 pakten ze opnieuw op het nippertje met 27-25 een beslissende vijfde set. Die werd ruim met 15-7 gewonnen.

MVP Nova Marring scoorde 28 keer en had passend ook een zeer drukke middag. Maar liefst 48 keer werd zij met de opslag door Dresden opgezocht, twee keer had ze geen passend antwoord. Indy Baijens scoorde 16 keer, Susan Schut, die in de basis begon en daarna nog een invalbeurt had maakte 2 punten. Elles Dambrink liet één puntje noteren tijdens een invalbeurt. Bij Dresden had Hester Jasper invalbeurten en scoorde 5 keer, Famke Boonstra stond vijf sets in de basis en had 9 keer succes.

Bij VfB Suhl vs. MTV Stuttgart ging de winst in drie sets naar de bezoekers. Suhl kreeg 16, 22 en 19 punten per set mee. Jolien Knollema liet 11 punten noteren, MVP Eline Timmerman 7, Britt Bongaerts 3 en Vera Mulder kreeg geen speeltijd.  Stuttgart maakte het verschil o.a. via 8 blokpunten en 6 aces meer.

Voor de stand heeft dit de volgende gevolgen, waarbij tussen haakjes vermeld staat de startbonus op basis van de rangschilling in het reguliere seizoen.

• 01> SC Schwerin 1-14 (12)
  • 02> MTV Stuttgart 1-12 (9)
  • 03> SC Dresden 1-7 (6)
  • 04> SC Potsdam 1-3 (3)
  • 05> VfB Suhl 0-0 (0)

In de verliezersronde van de Bundesliga, voor de plaatsen 6 t/m 9, won VC Wiesbaden met 3-0 van Münster via de setstanden 30-28, 26-24 en 25-12. Bij beide teams was geen Nederlandse inbreng, Noa de Vos en Demi Korevaar bleven aan de kant.

Rote Raben Vilsbiburg won met 3-1 van de Ladies in Black Aachen. De gasten pakten de eerste set met 26-28 maar kregen in de volgende drie sets maar 16, 15 en 22 punten mee.

Britte Stuut liet 17 punten voor de thuisploeg noteren, waarvan 5 blokkerend. Kim Klein Lankhorst moest het doen met een invalbeurt.

Nicole van de Vosse werd MVP bij Aachen. Ze scoorde 16 keer en werd daarmee topscorer van haar team. Fleur Meinders had een basisplaats in de derde set, daarvoor had ze invalbeurten. Jolijn de Haan maakte 2 punten tijdens invalbeurten.

Voor de stand in de B-poule heeft dit de volgende gevolgen, waarbij tussen haakjes vermeld staat de startbonus op basis van de rangschilling in het reguliere seizoen.

• 01> VC Wiesbaden 1-12 (9)
  • 02> Rote Raben Vilsbiburg 1-6 (3)
  • 03> USC Münster 1-6 (6)
  • 04> Ladies in Black 1-0 (0)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook SC Schwerin.