MVP-titels voor Nova Marring en Britte Stuut

VoV, 31-10-2923. 6:39 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames waren er afgelopen weekend MVP-titels voor Nova Marring ((SSC Schwerin) en Britte Stuut (Rote Raben Vilsbiburg).

SSC Schwerin had het lastig met VC Wiesbaden, waar Noa de Vos niet op het matchreport stond. De verschillen per set waren aanzienlijk, twee heer in het voordeel van de thuisploeg, twee keer in het voordeel van de gasten. Via 14-25, 25-19, 18-25 en 25-18 werd het 2-2. De tiebreak leek bij 10-7 naar VC Wiesbaden te gaan maar vanaf 11-12 was het stuivertje wisselen. De set ging tenslotte met 19-21 naar Schwerin.

MVP Nova Marring scoorde 13 keer tijdens de drie sets dat ze in de basis stond en de invalbeurt in een van de andere sets. Indy Baijens maakte 10 punten en Elles Dambrink liet er 1 noteren tijdens drie invalbeurten. Met een eigen score van 81 om 81 punten was de foutenlast de beslissende factor.

De Rote Raben uit Vilsbiburg leden thuis een 1-3 nederlaag tegen SC Dresden van Hester Jasper. De Raben konen de tweede set met 25-19 voor zich beslissen, in de andere drie kregen ze 17, 21 en 18 punten mee. MVP Britte Stuut scoorde 11 keer, Hester Jasper kwam tot 14 treffers. Kim Klein Lankhorst had in drie sets invalbeurten.

MTV Stuttgart liet zich in de vierde set de volle buit ontfutselend door VfB Suhl. De thuisploeg pakte met 28-26 de tiebreak, die vervolgens met 9-15 werd verloren. De eigen score van Stuttgart bedroeg 79 punten, 9 meer dan die van Suhl. Het Nederlandse aandeel in de eigen punten was 33 punten, Eline Timmerman maakte er 14, Jolien Knollema 12, Britt Bongaerts 4 en Vera Mulder tijdens invalbeurten 3.

USC Münster stuurde Ladies in Black uit Aachen met een 3-0 nederlaag naar huis. Vooral in de eerste set werden de gasten naar een dikke nederlaag gespeeld (25-9), daarna konden ze langer bijblijven (25-19 en 25-21), maar kwamen aan het eind tekort. De openingsset ging in een vlot tempo via 8-3, 16-5 en 21-6 naar de eindstand. In set twee en drie waren de verschillen richting de twintig een stukminder (21-17 en 21-20).

Teamcaptain Demi Korevaar scoorde 4 keer voor de thuisploeg. Bij de gasten stond Fleur Meinders drie sets op spelverdeling, ze scoorde 3 keer, Jolijn de Haan maakte 5 punten tijdens één basisplaats en één invalbeurt en Nicole van de Vosse speelde niet.

Verder won SC Potsdam met 3-0 van Neuwied.

De top 4 in Duitsland bestaat nu uit SC Schwerin (4-11), MTV Stuttgart (4-10), SC Potsdam en SC Dresden die beide 9 punten uit 4 wedstrijden hebben.

Bij de mannen in de Bundesliga won Powervolleys Düren met 3-1 van Haching München. De middenmannen Luuc van der Ent en Siebe Korenblek speelden niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Bundesliga.