Myrthe Schoot wint met Dresden in Münster

Myrthe Schoot

Dresdner SC, de koploper van de Bundesliga  was gisteravond voor hun competitiewedstrijd tegen USC in Münster.  Een kleine 1.350 toeschouwers waren in sporthal Am Berg Fidel om dat duel te zien.

Bij Dresden speelt Oranje libero Myrthe Schoot, bij Münster staat Tess van Piekartz onder contract.  De thuisploeg kon het niet tegen de koploper bolwerken, en na vijf zeer sterk variërende sets, waarbij de verliezende partij niet boven de twintig kwam, stond er 2-3 op het scorebord.

De eerste set was met 25-17 voor Münster, vervolgens pakte Dresden via twee keer 16-25 een 1-2 voorsprong, die Münster met 25-13 gelijk trok. De tiebreak ging met 8-15 naar de gasten.

Rebecca Perry van Dresden was de grote plaaggeest voor Münster, zij scoorde 29 punten en werd MTV aan de kant van Dresden, waar de nieuwe aanwinst Ssuschke – Voight nog niet in actie kwam.

Tess stond de eerste drie sets in de basis, speelde de vierde niet en kwam in de vijfde via een invalbeurt binnen de lijnen. Ze scoorde niet. Myrthe moest 12 keer op een serve van Münster in actie komen. Ze maakte geen fout.

Aanvallend (45 / 67) kon Dresden het tekort aan punten via de aces (8 / 4) en blokpunten  (13 / 7) goedmaken. Ook de foutenlast (17 / 24) was bij de gasten hoger.  Met 3, 4, 3, 5 en 2 scores per set voor de tegenpartij kon Münster dit laag houden, zonder daar uiteindelijk het winnende profijt van te hebben.