Na beker zet Veracles focus op competitie

VoV, 18-09-2017. 13:17 uur. Zaterdag 16 september was de dag dat Twister Veracles H1 de laatste krachtmeting had voor de start van de competitie. De nationale bekerronde 1. We moesten aantreden tegen drie verschillende teams. Sudosa-Desto H1 (1e Divisie), Krathos H1 (2e Divisie) en Flash / Veendam H1 (3e Divisie).

De eerste wedstrijden begonnen om 13.00 in Veendam. Twister Veracles H1 – Flash / Veendam H1. Een thuiswedstrijd voor Flash. We begonnen de wedstrijd met het volgende 7-tal: Ab (Bart Haddink), Blum (Roy Blum) , Bieslook (Gerben Bieslook) , Eddie the Eagle (Dennis Sikkens), Switch (Merijn Schakelaar), Spelbederf (Coen Stellingwerf) en de Iep (Thijs Ipema). Dit alles onder leiding van Maestro Rudi (Ruud Boekema).

We begonnen slap en misschien was er sprake van onderschatting. We maakten erg veel fouten en we konden geen grip krijgen op de middens (vooral nummer 7) van Flash. Zo verloren we de eerste set met 25-18.Het moest anders en er werden verschillende wissels toegepast.

De tweede set begonnen we met het 7-tal: Loes (Luuk Boone), Blum (Roy Blum), Bieslook (Gerben Bieslook), Obi (Twan Schoonen), Vincenzo (Hessel van Hout), Spelbederf (Coen Stellingwerf) en de Iep (Thijs Ipema). Het ging nu beter en we wisten dat we moesten winnen om zo nog een kans te maken op een eventuele volgende ronde. Deze set hebben we wederom de middens van Flash niet onder controle maar gingen we zelf minder fouten maken en meer ballen scoren. Deze set ging dan ook met 25-19 naar ons.

We moesten dus nog een 3de set spelen. We begonnen met hetzelfde 7-tal want: ‘Never change a winning team’. Het ging gelijk op en kon beide kanten op gaan. Op het einde van de set past Maestro Rudi de dubbele wissel toe en deze pakte goed uit. Met drie aanvallers aan het net trokken wij aan het langste eind en door een tikbal van Eddie hengelden we de set binnen. 18-16.

We zijn op koers voor een mooie middag en een volgende ronde van de beker. Na zeker tien minuten rust mochten we ons gaan opmaken voor de tweede wedstrijd van de dag. Krathos H1 was onze tegenstander. We moesten een goede indruk achterlaten want volgende week wacht ons een spannende wedstrijd in competitieverband tegen hetzelfde Krathos.

We begonnen de 1e set met het volgende 7-tal: Loes (Luuk Boone), Blum (Roy Blum), Mark (Mark Oostenbrink), Obi (Twan Schoonen), Switch (Merijn Schakelaar), Gameruiner (Coen Stellingwerf, Omdat we qua bal bijna Europees gingen spelen) en de Iep (Thijs Ipema). Nadat twee wedstrijdballen werden afgekeurd en uiteindelijk 1 wedstrijdbal minder hard werd opgepompt kon de wedstrijd starten. We begonnen als een diesel en kwamen laat op gang. Tegen het midden van de set hadden we door dat er iets te halen viel. Dit zetten we door en zo wonnen we de eerste set met 25-20.

Een set met mooie knallen, combinaties, reddingen en kill- blocks. Zo gingen we met een goed gevoel de 2e set in. We moesten doorzetten en vanaf punt nummer 1 ons concentreren.

De 2e set begon dan ook goed en eigenlijk zijn we geen enkel moment in gevaar geweest. Een paar keer werd Blum naar de kant gehaald voor Vincenzo in het achterveld en Ab werd succesvol ingebracht voor de serve. We wonnen deze set dan ook met 25-19. Een mooie pot. Dit belooft wat voor volgende week 19.30 in Hoogezand. Komt dat zien.

Tegelijkertijd kregen wij door dat Sudosa – Desto H1 na een 2-0 overwinning op Krathos slecht 2-1 had gewonnen van Flash/Veendam H1. Zo kwamen we precies tegelijk te staan in punten.

De laatste wedstrijd ging daadwerkelijk nog ergens om, namelijk de volgende ronde. We begonnen de wedstrijd weer met hetzelfde 7-tal en liepen gauw achter de feiten aan. We hadden niet veel te zeggen tegen de goede servedruk van Sudosa en kwamen 5 punten op achterstand. Deze set verliezen we uiteindelijk 25-17.

Er moest iets veranderen want wilden we een kans maken om naar de volgende ronde te gaan, dan moesten we deze set en de 3e set pakken. Vol goede moed stapten we het veld in. Echter na een 0-7 achterstand door wederom een goede serve moest er iets veranderen. Ab en Vincenzo kwamen het veld in. Dezelfde wissel werd toegepast: Roy voor Blum, Ik bedoel Blum voor Vincenzo maar nu in het voorveld. We hadden in het midden van de set nog een opleving en kwamen op 16-16. Uiteindelijk verloren we met 25-18. Zo konden we de volgende ronde van de beker vergeten.

Al met al was het een geslaagde dag met hoogte en dieptepunten. De passing was goed en stabiel. Complimenten aan de passlijn. Erg knap dat de Iep zich staande heeft gehouden met zijn 17 jaar. Mark bedankt voor het opgeven van je vrije zaterdag en Bies bedankt voor je inzet.

We kunnen na een goede en drukke voorbereiding met verschillende blessures de competitie fris en fruitig beginnen. De eerste doelstelling is behaald. Nu de competitie doelstelling nog.

gh @ VoV, verslag van Twister / Veracles Heren 1.