Nationaal politievolleybalteam heeft EK gehaald!!

VoV, 19-04-2024. 6:37 uur. Van 3 tot 5 januari werd de eerste poule voor de kwalificatie voor het Europees Politie Kampioenschap (EPK) gespeeld. Hierin speelde Italië, Slowakije en Nederland. Voor de kwalificaties plaatste de nummer 1 en de twee beste nummers 2 zich. Italië won beide wedstrijden en Nederland won van Slowakije. Hierdoor eindigde het politievolleybalteam op een 2e plek en moest gewacht worden tot de andere poules gespeeld zouden worden.

Van 14 tot 17 februari werd de tweede poule gespeeld met België, Finland en Verenigd Koninkrijk. Finland eindigde als eerste en België als tweede. De setpunten van België waren beter dan die van Nederland, waardoor België al zeker was van een plek op het EK en voor Nederland helaas nog niet.

Op 16 en 17 april werd de derde en laatste poule gespeeld. Frankrijk had zich teruggetrokken, waardoor Oostenrijk en Noorwegen 2 wedstrijden tegen elkaar speelden. Noorwegen won beide wedstrijden, waardoor Oostenrijk minder setpunten had dan Nederland. Nederland werd de betere nummer 2 en stelde zo een plek op het EPK veilig!

Van 8 tot 15 september 2024 wordt het 5e EPK gespeeld in Saarbrücken, Duitsland. Nederland gaat het opnemen tegen Duitsland, Tsjechië en Griekenland, die hun ticket al bemachtigd hadden vanuit het vorige EPK en Italië, Finland, Noorwegen en België.

De meiden en staf hebben er veel zin in en zullen van de zomer hard gaan trainen om op hun best te zijn tijdens het EPK. Volg onze sociale media (instagram @politievolleybalnl) om op de hoogte te blijven van alle informatie en updates!

gh @ VoV, persbericht en foto via Nienke de Groot.