Nederlaag Volley Tilburg in Hengelo

VoV, 11-02-2020. 4:22 uur. De mannen van Volley Tilburg slaagden er afgelopen weekend niet in om plek 6 op de ranglijst over te nemen van Webton. Ze lieten de punten achter in Hengelo na een 3-0 (25-20, 25-23, 26-24) nederlaag. De setstanden maken al wel duidelijk dat er meer in had gezeten voor heren 1.

Tilburg begon met spelverdeler Rogier Raemaekers, middens Jens Andriessen en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, Pl’ers Gijs Moonen en Thijs Princen en libero Tom Chermin. Heren 1 begon zwak aan de wedstrijd.

De mannen van Renzo Borrani kregen geen vat op de service van Webton. Al snel keek heren 1 tegen een 10-3 achterstand aan. Ondanks de achterstand bleven de mannen knokken om weer in de wedstrijd te komen. Dat lukte tot de 20, maar het gat bleek te groot om nog volledig te dichten. In set 2 ging het gelijk op, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Heren 1 kreeg aan het eind kansen op setwinst, maar kon deze niet benutten. Webton maakte hier goed gebruik van en kon zo ook set 2 naar zich toe trekken.

In set 3 moest heren 1 alles geven om in de race te blijven voor de overwinning. Hiervoor werden Yannick Knechten (pl), Sven de Roos (mid) en Lucas Vermeulen (sv) ingebracht. Heren 1 maakte een voortvarende start en kwam op voorsprong. Webton begon foutjes te maken waarvan heren 1 profiteerde. Webton vocht zich echter knap terug na veel spanning en strijd wist Webton alsnog de set over de streep te trekken.

Heren 1 heeft de komende drie weken vrij. Alle tijd om zich dus voor te bereiden op de eerstvolgende wedstrijd tegen AVV Keistad. Eerder dit seizoen verloor heren 1 twee keer in Amersfoort (voor de competitie kansloos met 3-0, voor de beker onterecht met 3-2). Heren 1 is dus gebrand op revanche, als Keistad op 7 maart naar Tilburg komt. (T-Kwadraat, 19.00 uur). Tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg.