Nederlanders in de CEV Cup

VoV, 12-01-2018. 6:00 uur.  Over de wedstrijden in de CEV Cup van Sliedrecht Sport, VC Sneek en Dresden berichten we reeds in aparte artikelen. Blijven nog over MTV Stuttgart vs VK Up Olomouc en Ekaterinenburg vs CSM Bucuresti. Dresden speelt in de achtste finale tegen Volley Duedingen.

MTV Stuttgart had de uitwedstrijd tegen Olomouc met 0-3 gewonnen en na de 2-0 stand in eigen huis was de volgende ronde dus binnen. Die werd heel vlot binnengehaald, via de tussenstanden 8-3 en 21-16 werd het 25-17 in de eerste set, waarna 8-1 en 21-9 voor 25-15 in de tweede zorgden. Wellicht werd er toen even te stevig gewisseld, vier basisspeelsters werden vervangen, en duurde het even voordat Stuttgart weer in zijn ritme kwam. Met behulp van de weer terug gewisselde basisspeelsters Femke Stoltenborg en Deborah van Daelen (foto boven).

Stuttgart kwam in de derde set op 3-8, 11-16 en 18-21 achterstand, maar kon met 28-26 toch nog een vierde set voorkomen.  Stoltenborg scoorde één keer, van Daelen maakte er acht en Nika Daalderop, in de derde set in de basis, kwam tot zes punten. Stuttgart speelt in de achtste finale tegen Asterix Avo Beveren.

Ekaterinenburg had de uitwedstrijd bij CSM Bucuresti met 0-3 gewonnen (19, 21, 21) en leek in eigen huis na de 1-2 achterstand toch nog op een golden set af te stevenen. Met 25-22 konden ze dat voorkomen, waarna de volgende ronde gehaald was. Ook de tiebreak won de ploeg van trainer coach Nikolay Karpov daarna. Nicole Koolhaas scoorde 9 keer voor Bucuresti, haalde een aanvalspercentage van 86%, plus drie blokpunten.