Nederlanders scoren goed in Frankrijk

VoV, 29-03-2021. 5:09 uur. Bij de dames in Frankrijk was er voor de teams met Nederlandse inbreng twee keer een zege en één keer een nederlaag. Bij de mannen verloren alle drie ploegen met Nederlanders in de selectie.

Chamalières won thuis met 3-0 van rode lantaarndrager France Avenir 2024. De Franse talenten kregen 17, 18 en 20 punten mee. Spelverdeelster Nynke Oud had een zeer productieve middag, ze scoorde 10 keer via 3 aces, 3 blokpunten en uiteraard dan 4 aanvallende punten. Op één punt na was ze topscorer bij haar team. Chamalières staat met 26 punten uit 22 wedstrijden 12de in de stand.

Saint Raphael won thuis met 3-1 van Vandoeuvre. De ploeg van Lynn Blenckers moest de tweede set met ruim verschil (16-25) afgeven, maar daar stonden ook ruime zeges met 25-21, 25-19 en 25-15 tegenover. Ook Blenckers was goed op dreef met een scoringspercentage van 75% en in totaal 23 opslagen, waarvan 5 aces. Totaal scoorde ze 14 keer. Haar ploeg staat met 29 punten uit 22 wedstrijden 10de.

Paris St. Cloud van Paula Boonstra verloor uit bij Nantes met 3-0. Ze kregen per set 18, 20 en 19 punten mee. Alleen in de eerste set was er bij het tweede meetpunt een 14-16 voorsprong voor Paris. Nantes veranderde dat in 21-17 en won nog ruim. Boonstra scoorde 14 keer, haar ploeg bezet de 11de plaats met 27 punten uit 22 wedstrijden.

Mulhouse van Tessa Polder kwam niet in actie. Haar ploeg staat met 59 punten uit 22 wedstrijden bovenaan.

Op twee duels na zit het reguliere seizoen in Frankrijk er voor de mannen op. Toulouse van Gijs Jorna en Michael Parkinson sloot met een 1-3 nederlaag tegen Sète af. De tweede set werd met 25-20 gewonnen, de andere drie gingen met 22-25, 23-25 en 20-25 verloren. Jorna, die een aanvallend scoringspercentage van 57% haalde, maakte 14 punten. Parkinson kreeg er 11 op naam. Toulouse sluit het seizoen als 11de af.

Het reeds gedegradeerde Ajaccio verloor uit bij Tours met 3-0 (22, 14, 22). Robin Overbeeke liet 12 punten noteren, Ramon Martinez Gion maakte er ééntje minder.

Bij de play-offs in de B-Ligue verloor de ploeg van Fabian Plak in de halve finale thuis met 1-3 van Plessis Robinson en staan dus met 1-0 in wedstrijden achter. Na de 24-26 en 23-25 beslisten 25-21 en 22-25 de wedstrijd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nynke Oud bij Chamalières.