Nederlandse teams uitgeschakeld in Aland

Beide Nederlandse beachvolleybal mannenduo’s zijn uitgespeeld in Aland (Finland). Reinder Nummerdor en Richard Schuil eindigen als negende en Emiel Boersma en Daan Spijkers moeten genoegen nemen met een zeventiende plaats.

Nummerdor/Schuil moesten vanochtend al hun meerdere erkennen in de Duitsers Erdmann/Matysik. Dit is hetzelfde duo dat de Nederlandse heren versloeg tijdens de halve finales van het Europees Kampioenschap. Deze keer wisten Nummerdor en Schuil nog wel een set te pakken, echter in de derde set verloren ze met 10-15.
De andere sets eindigden in: 16-21 en 21-19.

De tweede wedstrijd mochten de Nederlands Kampioenen aantreden tegen de Turken Sekerci/Gogtepe. Het team staat ver onder de Nederlanders geplaatst (31), maar vandaag was het teveel gevraagd. In twee sets was het afgelopen en ging de overwinning afgetekend naar de Turken 14-21 en 17-21.

Ook het andere team van Beach Team Holland moest al vroeg het strijdperk verlaten.
Emiel Boersma en Daan Spijkers verloren ook van het team dat hen had uitgeschakeld tijdens de Europees Kampioenschappen, de Duitsers Klemperer en Koreng. In 41 minuten was de wedstrijd in het voordeel van de Duitsers beslist: 19-21 en 18-21. De tweede set stond lange tijd een voorsprong voor Boersma/Spijkers op het bord, maar op het laatst grepen de Duitsers toch naar de overwinning.

Beide teams gaan zich nu opmaken voor het Nederlands Kampioenschap dat vandaag is begonnen.