Net niet voor Apollo8 Dames2

VoV, 14-11-2021. 11:30 uur. We waren er erg dichtbij maar uiteindelijk was het net niet genoeg. En dan heb ik het over het halen van een punt of zelfs de winst tegen Krekkers. Met de inmiddels gebruikelijke selectie (dus zonder Tess, Pien en Esther en met Isolde als versterking) hadden we ons voorgenomen een mooie wedstrijd te gaan spelen, nu het nog mag. Met de weer strenger wordende Corona maatregelen is het maar afwachten hoe het verder gaat en dan kun je maar beter genieten van de keren dat je mag spelen.

In de eerste set hadden wij de beste start (6-3), maar met een paar serviceseries liep Krekkers uit naar 7-11 en 8-15. In deze fase hadden we moeite met onze pass en kon Krekkers de punten makkelijk naar zich toetrekken. Gelukkig stabiliseerde onze passlijn daarna en kregen we meer grip op het spel van de tegenstander. Punt voor punt kwamen we terug en na een dubbele wissel op 17-19 was op 20-20 was het gat gedicht. Dubbele wissel terug volgde op 22-22 en die was dus in ieder geval cijfermatig succesvol. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind door een foutieve beslissing van de scheidsrechter in ons voordeel (25-23).

De 2e set was qua scoreverloop grotendeels een kopie van de 1e set, maar dan wel in spiegelbeeld. Via 12-7 en 15-10 voor ons, kwam Krekkers op 16-16 weer langszij. Toch liepen wij weer weg naar 20-16, maar op 20-20 had Krekkers ook dit gat weer gedicht. Net als in de 2e set was er op 22-22 weer een gelijke stand. De uitkomst was dit keer andersom en Krekkers bleef aan de goede kant van de score (23-25).

1-1, eigenlijk wel een terechte tussenstand, al hadden wij stiekem de 2e set al bijna voor ons geteld. En dan hadden we een puntje gepakt van een tegenstander die (zoals de meeste tegenstanders) veel meer ervaring in het veld kan brengen en ook een veel bredere selectie heeft. En dat zou weer een topprestatie geweest zijn van de meiden, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn gisteren.

In de 3e set wisten we het goede spel van de eerste 2 sets niet vol te houden en de smalle selectie begon ons langzaam op te breken. De dubbele wissel moest de hele wedstrijd uitgevoerd worden met de reserve midspeelster als diagonaal bij gebrek aan een 2e dia en daarmee verloren we een deel van het voordeel van de dubbele wissel. In deze set kwamen we er totaal niet aan te pas en verloren we kansloos met 11-25.

In de 4e set waren we weer beter bij de les. Maar een 9-5 voorsprong konden we niet vast houden en op 11-11 was het weer gelijk en ook op 17-17 was dit het geval. Daarna liep Krekkers langzaam weg en speelden we op 17-19 de langste rally die ik me als coach kan herinneren. Ik moet de video nog terugkijken, maar wij hebben zeker 10 keer de kans gehad om de rally te winnen (en Krekkers ook natuurlijk) maar die kansen bleken uiteindelijk niet genoeg voor het punt, waardoor Krekkers op 17-20 kwam. En dit verschil hielden ze tot einde van de wedstrijd intact (21-25).

Geen punten dus dit weekend voor Apollo8 dames 2 hoewel we er erg dichtbij waren. Komende week weer lekker trainen en hopen dat de verre reis naar Amsterdam volgende week meer succes gaat brengen.

gh @ VoV, verslag van Thijs Prijs, trainer coach Apollo 8 dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.