Vizier op volleybal

 

Next Volley maakt einde aan zegetocht Peelpush D2

VoV, 14-03-2023. 5:53 uur. De dames van Next Volley Dordrecht hadden het al voorspeld op hun socials : “Uitspelen tegen Peelpush D2 staat voor ons bekend als een lastige pot”. Gezien de reeks van vijf opeenvolgende overwinningen van onze dames, waaronder op de nummers 1 en 2, had de nummer 3 op de ranglijst dan ook alle reden om te vrezen voor een lastige pot.

Met de soep en broodjes in de mik en na een gedegen warming up, waarin Isa meende een bal met haar neus te kunnen spelen en daardoor zichzelf geblesseerd buiten spel zette, klinkt om 2 minuten voor zes het eerste fluitsignaal.

Als het 1-0 staat zijn we al twee scheidsrechterlijke dwalingen verder. Precies, zo’n dag dus… Op de stand van 4-6 speelt Sanne een pipe-aanval en moeten we constateren dat de scheids na de fouten van de eerste 2 punten nog steeds niet weet dat we in Meijel met de rode lijnen spelen. Nog maar eens een dubbelfout dan. Wisselend nemen beide teams steeds en puntje of twee voorsprong maar vanaf 12-12 is het Dordrecht dat profiteert van het ontbreken van focus bij de Peelpoezen.

Ondanks een ace van Renske ziet Angelique zich genoodzaakt om bij 13-17 even de koppen bij elkaar te steken. Dat lijkt te werken want het gat wordt steeds kleiner en Peelpush schrijft zelfs het eerste setpoint op de borden door een kill-blok van Fenne en Loes: 24-22. Helaas ziet de scheids (daar is íe weer!) een uitgeslagen bal van Next Volley als aangeraakt door iemand van Peelpush, al kan íe niet aanwijzen wie het dan is geweest… weg setwinst. Met nog een blok en een ace weten de dames uit Dordrecht te profiteren van de nog enigszins aangeslagen Peelpoezen en harken zij de winst in de eerste set wel binnen: 24-26.

Een lastige pot hadden we zelf ook wel voorzien maar dat we nog een extra tegenstander hadden, was niet ingecalculeerd (al zijn we ondertussen wel heel wat gewend).

Dan maar knallen in de tweede set. Op 2-2 staat iedereen bij Peelpush alweer te steigeren aan de bok vanwege een verkeerde beslissing van meneer Hans Anders maar op één of andere manier lijkt dit onze meiden vleugels te geven want mede door een kill-blok van Fenne en een ace van Sanne, Renske en Mirna komen ze als eerste aan bij de big-points: 20-17.

Helaas weet Dordrecht weer aan te sluiten en het eerste setpoint van Peelpush te weerstaan. Zelf hebben de gasten twee setpoints nodig maar met 25-27 is het weer Dordrecht dat aan het langste eind trekt.

De wedstrijd in Dordrecht is destijds ook in een 5-setter beslist, dus gezien de stand is er nog alle hoop en drie sets de tijd om vandaag de 6e opeenvolgende winst te noteren. Let’s go !

In de derde set is het Next Volley dat het initiatief neemt en een kleine voorsprong behoudt. Tot Loes een overpass ongenadig hard afstraft en Yannah de enig ace van deze set produceert. Dan is de stand weer gelijk: 9-9. Door een paar kleine foutjes komt Dordrecht vervolgens weer op drie punten voorsprong en weet die tot aan de eindstreep te verdedigen: 22-25. Wat rest is de eer en in ieder geval één punt over te houden aan deze wedstrijd.

Helaas lijkt de motivatie voor de laatste set tot ver in de zolen te zijn gezonken want Next Volley weet al snel een gat van maar liefst zes punten te slaan: 2-8. Beetje bij beetje weten onze meiden dan toch de schouders eronder te zetten en krabbelen ze op. Dan, op 13-14, maken de gasten kennis met ons geheime wapen. Beaudine zet vier keer achter elkaar een kill-blok neer en de vijfde is voor Fenne. Onthutst vraagt de Dordtse coach een time out aan.

In de volgende rally laat Beaudine zien dat ze niet alleen kan blokkeren maar redt ze een bal van het parket met een supermooie pancake. Helaas waren we net vergeten dat Hans Anders vandaag op de fluit blaast. Hij zag en oordeelde anders (je moet je naam ook eer aan doen, toch?). Next Volley komt terug in de wedstrijd en weet als eerste een setpoint en dus matchpoint te noteren. Het eerste weet Peelpush nog af te wenden maar de tweede keer is het raak en hebben we een 0-4 verlies om de oren gekregen: 23-25.

Een spannende wedstrijd waarbij het verschil aan het einde van de set steeds minimaal was; niet met het allermooiste volleybal maar eentje die overschaduwd werd door 12! (ik heb ze geteld) missers van het duo met de fluit. Ook Next Volley onderschrijft dit in hun wedstrijdverslag met de hashtag #scheidsbedankt. Jammer…

Niet te lang treuren en bij stilstaan maar weer een week hard trainen want volgende week staat de uitwedstrijd tegen Volley Meerkerk D1 (nummer 4 op maar 4 punten afstand) op het programma. Wellicht daar weer een keertje tokken?! #VAMOS

gh @ VoV. Verslag van Patrick Zuidervaart. Peelpush Dames2. Archieffoto.