Niet goed, wel goed genoeg: VCN2 wint met 0-3

VoV, 27-09-2020. 11:52 uur. Met Merkala Zaanstad stond er voor VCN dames 2 een bekende tegenstander op het programma, dit team was vorig jaar immers een mede-eerste divisionist. Coach Lennart Mijnans hamerde bij de voorbespreking dan ook op het belang van dit duel, in dit soort wedstrijden kunnen we punten verzamelen.

In tegenstelling tot wat onze gewoonte is, begonnen we de eerste set sterk. Met onder andere twee dikke blokpunten stond er snel 0-5 op het scorebord. Dit wordt een leuke avond! Helaas haperde het al snel en nog voor de tien punten stonden beide teams weer gelijk. Aan wil of vechtlust ontbrak het de teams niet, maar de eigen foutenlast was aan beide kanten de hele set enorm hoog. Op 24-22 voor Zaanstad leek het lot van de eerste set wel beslist, maar Zaanstad deed ons de punten cadeau en met vier punten op een rij was de setwinst toch voor ons.

In de tweede en derde set was het beeld ongeveer hetzelfde. Het niveau was regelmatig topdivisie onwaardig, maar lange rally ‘s met soms onmogelijke acties zorgden alsnog voor vermaak. En waar VCN dames 2 vooral aan het begin van de sets niet goed bezig was, was Merkala Zaanstad niet scherp toen de ‘big points’ in zicht kwamen. De wissels van coach Mijnans pakten ook goed uit, waardoor de tweede set met 21-25 binnen was. Weer een wedstrijdpunt!

Halverwege de 3e set leek een scenario zoals wij vorige week hadden, een team staat met 2-0 voor en weet het niet af te maken, even reëel. Met 12-4 achter leek de achterstand moeilijk te overbruggen. Maar…maak kennis met VCN dames 2 van dit jaar! Ook deze week weer een comeback. Langzaam maar zeker kwamen we dichterbij, en onder andere een dubbele wissel gaf een zetje in de goede richting.

Een cruciaal moment kwam rond de twintig punten, waarbij er veel onduidelijkheid was of je in de Topdivisie nou een bal buiten de antenne om terug mag halen (in de eerste divisie mocht dat vorig jaar niet, en veel regels zijn overgenomen). Merkala Zaanstad vond van wel, de scheidsrechter van niet; punt voor ons. Daarmee was het verzet van Zaanstad definitief gebroken en via 22-25 de eindstand 0-3!!

Heerlijke punten, maar ook het besef dat we met dit niveau niet tegen elke tegenstander goed weg waren gekomen. Op naar volgende week, weer een uitwedstrijd, dan tegen Prima Donna Kaas Huizen. Tot slot, nog even complimenten voor de goede livestream die door Zaanstad werd verzorgd, een hoop fans hebben vanuit huis supergoed mee kunnen kijken naar deze wedstrijd, dank daarvoor!

gh @ VoV, verslag van Marjolein Verhaaf, VCN dames 2. Foto Jan van den Noort.