Vizier op volleybal

 

Nieuw DeVoKo D1 in voorbereiding op Topdivisie

VoV, 25-06-2022. 12:26 uur. In het seizoen 2021/2022 maakte het eerste damesteam van Timax/ DeVoKo een meer dan verdienstelijk debuut in de Eerste Divisie. In een door corona gekenmerkt seizoen groeide het jeugdige team zowel technisch/ tactisch als ook mentaal en eindigde tenslotte op een zeer verdienstelijke 5e plaats, slechts één punt achter de nummer 3.

Omdat het team, ondanks dat diverse speelsters aanbiedingen kregen van clubs op eredivisieniveau, grotendeels bij elkaar bleef, werd besloten om een aanvraag in te dienen voor promotie naar de Topdivisie. En we waren zeer verheugd dat we enkele weken geleden hierover een positief antwoord kregen van de Nevobo. Promotie naar de Topdivisie die volgend jaar talloze derby’s zal kennen met zes teams uit Twente, was een feit!

Afgelopen weken hebben we al een aantal wedstrijden tegen o.a. Rivo, Dynamo Tubbergen en Set-Up ’65, ook allemaal teams die uitkomen in de Topdivisie, gespeeld en we kijken daar met een positief gevoel op terug” vertelt trainer/ coach Johan Booijink aan VoV.

Het team kent een aantal wijzigingen in de samenstelling ten opzichte van het vorig seizoen. Zo besloot Hieke Veelders te stoppen, Britt Roeleveld deed een stapje terug en speelt volgend seizoen in dames 2 en “good old” Amke Blokhuis hing haar volleybalschoenen (voorlopig?) aan de wilgen. Uit de zeer talentvolle jeugdopleiding van de club maken de 17-jarige spelverdeelster Maud Groener, midspeelster Liv Bosch (16 jaar) en Linde Goselink (16 jaar) als libero de overstap naar dames 1.

Daarnaast maakte midspeelster Dana Nijhuis van Rosstars de overstap naar het Denekampse team. En Last but not least kwam hardhitter Daniek Scholten van Wevo Weerselo over naar Denekamp. Dit betekent dat de selectie er voor het volgend seizoen er als volgt uit ziet:

  • Spelverdeelsters: Ruth Eppink, Maud Groener
  • Buitenaanval/passer lopers: Lotte Kuipers, Guusje Leus, Daniek Scholten
  • Midspeelsters: Liv Bosch, Ruth Monninkhof, Dana Nijhuis
  • Diagonalen: Laura Behrens, Lynn Timmermans
  • Libero’s: Iris Blokhuis en Linde Goselink

De technische begeleiding is in handen van het duo Johan Booijink en Pim op de Weegh. Vincent Blokhuis is de nieuwe teammanager.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft DeVoKo ook rond. Op zaterdag 20 augustus staat een trainingsmorgen gepland met ’s middags een vierkamp met medewerking van Donitas, Emmen en Zwolle.

Op 26 en 27 augustus staat een trainingsweekend gepland, waarbij deelgenomen wordt aan het Veracles toernooi. Op zaterdag 3 september staat er geen volleybal maar een ander leuk feestje gepland en een week later wordt de voorbereiding afgesloten met het Timax/ DeVoKo Topdivisie toernooi in Denekamp. (Hierover komt later nog meer informatie)

gh @ VoV, bron trainer coach Johan Booijink. Foto’s Jan van den Noort.