Vizier op volleybal

 

Nieuw seizoen MTV LINGEN met Ron de Jong

VoV, 08-09-2019. 5:35 uur.  In maart van 2018 was er al een begin gemaakt bij Dames 1 van MTV Lingen met techniektraining op de vrijdagmiddag. Nadat de doelstelling bij TV Jahn Rheine (niet degraderen) ruimschoots werden verwezenlijkt met een 5de plaats  in de competitie, kon de samenwerking tussen MTV Lingen en Ron de Jong structureel gestalte krijgen.

MTV Lingen heeft de laatste vijf seizoenen steeds een 2de  of 3de plaats weten af te dwingen in de reguliere competitie,  en is daar nu totaal klaar mee. Er is maar één doel en dat is het kampioenschap en promotie.

Een veelbelovend talent Celine Beel is gekomen uit de eigen jeugd, met haar 14 jaar zal de jeugd voorrang krijgen  samen met spelverdeelster Nele von Fugler, die met haar 15 jaar  een goede combi met haar vormt. Alle posities  binnen het team hebben een sterke bezetting en een aantal speelsters worden ingezet op meerdere posities mocht dat nodig zijn. De ervaring van spelverdeelster Jennifer Beel zal in de wedstrijden  tegen moeilijkere tegenstanders  zeker nodig zijn.

In de laatste vier wedstrijden om de NWVV Pokal  werden geen nederlagen geleden  en waren de jeugdigen duidelijk aanwezig met serveren op snelheid en zichtbaar in de verdediging.  Een eerste plaats in de voorronde Pokal geeft vertrouwen met name voor de sterke midden speelsters  Meike Varel, Theresa Wobker en  Jana Varel, die het eerste tempospel goed aankunnen maar  ook blij zijn dat de libero ‘s Magda Groth en Lisa Frerich hen enigszins ontlasten in de servepass.  Het snelle volleybalspel is uitgangspunt en de standaard bij het team.

Nadruk blijft liggen op de service met snelheid, servepassing en de passie om te gaan voor iedere bal. De diagonaalspeelsters Katja Burrichter en Elena Niehoff werken al tijden aan de aanpassing balhoogte en tempo en kunnen het  goed omzetten tijdens de trainingen die ook in de zomervakanties effectief werden afgewerkt.  Als ervaring nog nodig mocht zijn dan is Kerstin Wolf terug in de selectie, samen met Dorothee Lonnemann  zullen zij de buitenaanval verzorgen.  Lena Senft,  die de selectie van MTV Lingen compleet maakt met haar snelheid en kwaliteiten op alle posities, is tevens de persoon die in de gesprekken als extra trainer,  Ron de Jong wist te overtuigen om zich te verbinden aan MTV Lingen.

Op naar mooie wedstrijden en goed volleybalseizoen bij een goed georganiseerd Dames1 van MTV Lingen.

gh @ VoV, bron en foto Geschaftstelle MTV Lingen, Lena Senft