Vizier op volleybal

 

Nieuwe kansen VCV door vertrek Prins/VCV

160303VCVvsRivo

Volleybalvereniging VCV uit Veenendaal ziet het eerste herenteam aankomend seizoen naar Ede vertrekken. Heren 2 wordt dan het eerste team van de vereniging en gaat zich ook zo profileren. Door een solide basis vanuit de jeugd en een duidelijk top- en breedtesportbeleid werkt VCV aan een gezonde vereniging.

Het vertrek van Prins/VCV betekent ook het vertrek van eredivisievolleybal uit Veenendaal. Dat het eerste team Sporthal West op den duur zou verlaten stond al sinds mei 2012 vast en kwam daarom niet als donderslag bij heldere hemel. Dit was een beslissing van de Stichting Topvolleybal Vallei-regio (STV), waar de vereniging sinds mei 2012 los van staat.

Voor VCV wordt Heren 2 het eerste team, maar zal aankomend seizoen nog niet zo genoemd kunnen worden. Omdat de licentie, die nodig is voor eredivisievolleybal, aan een vereniging gekoppeld is, blijft Prins/VCV qua naam nog één seizoen Heren 1. Verder zijn er tussen de STV en VCV geen banden meer. Dit neemt niet weg dat talenten van de vereniging altijd vrij blijven in de keuze om mee te trainen met Prins/VCV wanneer hen dat gevraagd wordt.

Nieuwe kansen:   Om een goede en gezonde organisatie te waarborgen wil VCV een stabiele basis hebben. Dit gebeurt vanuit de jeugdopleiding met goede trainers en gedreven vrijwilligers. Waar mogelijk trainen en spelen talenten mee met hogere teams, zowel bij de dames als de heren. Met zowel het eerste damesteam als Heren 2 uitkomend in de 1e divisie, wil VCV de komende jaren verder doorgroeien. VCV wil met nadruk eigen talenten gaan opleiden voor de topteams.

Ambitie om naar boven te kijken wordt ook geuit door Heren 2. Zij gaan aankomend seizoen de thuiswedstrijden op het centre court spelen. Door het creëren van een sportieve sfeer met aantrekkelijk volleybal wil VCV het Veenendaalse publiek iets teruggeven; een eerste team dat leuk is om naar te kijken met spelers die uit de eigen jeugd komen of al jaren bij VCV spelen.

Ontwikkelingen:  Momenteel is de vereniging druk bezig de organisatie voor volgend seizoen neer te zetten. Dit komt tot uiting in het contracteren van nieuwe spelers en trainers, sterke teamindelingen en een beleid dat zowel top- als breedtesport moet waarborgen. Het Veenendaalse publiek blijft op deze manier verzekerd van attractief volleybal in Sporthal West. Van de nieuwe ontwikkelingen wordt u op de hoogte gehouden.

(Persbericht VCV, voorzitter Wieger Bouwman. Foto Jan van den Noort.)