Vizier op volleybal

 

Nieuwe trainer/coach voor Team Eurosped

VoV, 01-02-2021. 21:20 uur. Team Eurosped heeft overeenstemming bereikt met Petra Groenland om zich met ingang van het komend seizoen 2021-2022 te verbinden als trainer/coach aan het Vroomshoops dames Eredivisie volleybalteam.

Voorzitter van Team Eurosped Eric Lamsma is erg content met het soepele verloop van de gesprekken met Petra. “Al vanaf het eerste gesprek bleken we op dezelfde golflengte te zitten als het gaat om de ontwikkeling en beleving van topsport en dat van volleybal in het bijzonder. We zijn dan ook blij dat we snel tot overeenstemming kwamen tot het sluiten van een 3-jarige verbintenis. Met Petra hopen we de komende jaren actief mee te kunnen doen om het kampioenschap van Nederland.” aldus Lamsma.

Petra Groenland (48) heeft als speelster vele jaren ervaring met het spelen van topvolleybal. Als speelster werd ze met AMVJ in 1995 landskampioen en won ze de beker. In dat jaar werd de 35-voudige international met het Nederlands team ook Europees kampioen. Haar carrière als speelster moest ze in 1997 na een blessure besluiten. Als hoofdtrainer kwam ze via AMVJ naar VC Sneek alwaar ze in de periode 2010-2018 twee landstitels, twee bekers en twee keer de supercup wist te veroveren.

“Na 3 jaar weer terug op het hoogste niveau als trainer/coach!” Petra Groenland is opgetogen over de afgesloten verbintenis. ”Volleybal was voor mij nog niet afgerond en het afgelopen jaar kriebelde het toch wel weer. Team Eurosped belde op het juiste moment, de eerste contacten waren goed, warm en ik merkte dat er een gedeelde passie is. De passie voor het volleybal, een meidengroep zien ontwikkelen en een attractief spel spelen voor publiek. Met gedrevenheid en plezier en waar nodig een kritische noot, heb ik heel veel zin om straks in het nieuwe seizoen bij Team Eurosped aan de slag te gaan!”, aldus Petra.

Met de aanstelling van Petra komt een einde aan de langjarige trainer/coach verbintenis die Team Eurosped had met Jan Berendsen en die de laatste 2 jaar werd bijgestaan door coach Diane Rademaker. “We zijn Jan en Diane veel dank verschuldigd voor de ontwikkeling van topvolleybal in Twente en de resultaten die er met Team Eurosped zijn bereikt. We zijn blij dat beide behouden blijven voor Team Eurosped en het regionale volleybal. Met Jan hopen we de regionale talentopleiding verder te kunnen versterken en zijn blij dat de volleybalopleider van Nederland hierin een rol wil spelen. Over welke vorm dit moet krijgen zijn we in gesprek met de Nevobo”, aldus Eric Lamsma.

gh @ VoV, Foto Rudy van ’t Rood.