Vizier op volleybal

 

Nieuwe trainer voor team Lohuis en Jasper

VoV, 02-12-2020, 5:50 uur. Nog geen twee weken nadat hoofdtrainer Giannis Athanasopoulos bij MTV Stuttgart is opgestapt, heeft de club de vacature alweer ingevuld. De Noor Tore Aleksandersen volgt hem vanaf 14 december op en heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Na de interne ophef na de verloren halve finale in de Duitse beker en de onrust binnen de selectie was het voor de clubleiding zaak om zo snel mogelijk de focus weer op het volleybal te leggen. Ondanks dat interim-coach Erik Reitsma twee zeges met Stuttgart behaalde, zocht men naarstig naar invulling van de opengevallen functie. En met succes.

Tore Aleksandersen heeft een Bundesliga verleden bij SSC Schwerin, waar hij gedurende twee perioden veel succes had door het behalen van de titel en het winnen van de beker. (2x).  Naast zijn Duitse perioden was hij o.a. trainer in de USA (waar hij ook kampioen werd), Noorwegen, Polen (Impel Wroclaw, Bk Stal Bielsko-Biala) en in Turkije (Nilüfer). Bondstrainer was hij van Noorwegen en Finland.

MTV Stuttgart speelt vanaf 8 december de Champions League vierkamp in Istanbul, direct daarna (vanaf 14 december) begint zijn dienstverband bij de club van sportdirecteur Kim Renkema en de Nederlandse speelsters Juliët Lohuis en Hester Jasper.

Kim Renkema: “We zochten een ervaren trainer/ coach en dat is tijdens het seizoen geen makkelijk opgave. Maar met het vastleggen van de ervaren Tore Aleksandersen is ons dat prima gelukt. Hij heeft ervaring in de Bundesliga en heeft in het verleden gedurende korte perioden bij diverse clubs zijn sporen verdiend.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.