Vizier op volleybal

 

Nieuws van VC Wik Groot-Ammers Dames1

VoV, 12-08-2023. 5:58 uur. En met nieuws bedoelen we een vooruitblik op het seizoen 2023/2024, het team, de indeling in de nieuwe poule en natuurlijk de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Team 2023/2024: Na afgelopen jaar een dubbelrol vervuld te hebben, komt Anne dit seizoen over naar dames 1. Waarbij ze afgelopen seizoen nog in twee verschillende kleuren shirts te zien was, zal ze aankomend seizoen in het libero shirt te bewonderen zijn. Daarnaast mogen we een oude bekende verwelkomen. Iris is weer terug van weggeweest. Aankomend seizoen zal ze zowel in dames 1 als in dames 3 te bewonderen zijn.

De spelverdeling zal dit seizoen in handen zijn van Lisa en Noël. Afgelopen jaar werd Lisa ingevlogen als spelverdeler bij de NOJK van meiden A. Dat is zo goed bevallen dat ze dit seizoen de overstap maakt van Thor naar Wik. Daarnaast is Noël voor het tweede jaar van de partij. Als je even niet oplet vliegt ze zo naar de andere kant van het veld om een bal van de vloer op te duiken.

In seizoen 21/22 had Michelle afscheid genomen van het volleybal, maar kon het afgelopen seizoen toch niet laten om weer te gaan volleyballen en werd ook direct kampioen met de masters. Ze trainde afgelopen seizoen al wel eens mee op de donderdag, maar komt ons dit seizoen definitief versterken. Daarnaast zijn onze jonkies Quincy en Noortje ook weer van de partij. Zij zullen er ook voor zorgen dat de blokkering als een huis staat en menig tegenstander overschaduwen.

Binnen de passer-lopers en diagonaal vinden we weinig veranderingen, behalve dat we met een vrouw minder zijn en Melissa aankomend seizoen van de diagonaal positie naar de passer-loper verhuist. Deze meiden mogen ervoor zorgen dat de passjes weer bij de spelverdelers komen en de verdediging als een huis staat. Daarnaast mogen ze aan het net laten zien wat ze in petto hebben en de tegenstanders verrassen met hun tactische ballen en harde aanvallen.

Dit jaar staan we ook weer onder leiding van trainer/coach Robbin Vink en trainer/assistent-coach Remco Reitsma. Op de dinsdag zullen we training krijgen van Remco en op de donderdag van Robbin die afgelopen seizoen zijn trainerspapieren wist te behalen.

De volledige selectie voor seizoen 2023/2024 ziet er daarmee als volgt uit:

  • Spelverdeelsters: Lisa Huisman & Noël de Ruijter
  • Midden: Michelle te Hennepe, Quincy Hulshof & Noortje Bloemberg
  • Passer-loper: Mayke den Ouden, Melissa Gerlich & Carine Donkers
  • Diagonaal: Mirjam de Jong
  • Libero: Anne Reitsma & Iris van der Berg – Treure

Onder leiding van Robbin Vink & Remco Reitsma.

Poule 3e Divisie A (Zuid): Dit seizoen zal qua tegenstanders, locaties en (kortere) afstanden veel nieuws met zich meebrengen. Aankomend seizoen zullen we namelijk uitkomen in de 3e divisie A (regio zuid). Dit betekent kortere afstanden, minder reistijd en vooral veel nieuwe tegenstanders.

Voorbereiding seizoen 2023/2024: Op zaterdag 26 augustus tussen 13:00 – 17:00 uur zullen we starten met een vierkamp bij Taurus. Het speelschema is nog niet bekend. Dit schema zal later volgen op onze Instagram @vcwikdames1.

Zaterdag 2 september zullen we het in eigen hal opnemen tegen Dosko dames 1. Deze wedstrijd zal om 12:30 uur beginnen.

Tijdens de Wik-dag op zaterdag 9 september spelen we rond 14:30 tegen ZVH uit Zevenhuizen. Ook zal er die avond weer een wik-feest plaatsvinden in Sluis19 met als thema Wik in the mix.

De laatste oefenwedstrijd zal op 16 september rond 13:00 worden gespeeld in eigen hal tegen VollinGo. Op deze dag zal ook de Nationale beker in onze eigen hal gespeeld worden, waar zowel Heren 1 als Heren 2 aan meedoet. Een goede reden om deze dag dus te komen kijken.

Concept wedstrijdschema: Op zaterdag 23 september start de competitie weer. We zullen het om 16:30 in Dordrecht opnemen tegen Next Volley Dordrecht dames 3. Op zaterdag 7 oktober zal onze eerste thuiswedstrijd gepland staan tegen Volley Lek en IJssel dames 1.

gh @ VoV, bron en foto persbericht VC Wik D1 via Mayke den Ouden.