Vizier op volleybal

 

NL-beachduo’s onderweg in Europa

VoV, 25-08-2023. 5:25 uur. Met het EK U18 in Madrid, de Future toernooien in EL Alamein (Turkije) en Brno (Tsjechië) en een toernooi in Baden (Oostenrijk) zijn er sedert gisteren veel Nederlandse beachvolleybal duo’s actief in Europa. Bij ofwel de eerste poulewedstrijden, ofwel de kwalificatieronden.

EK U18 in Madrid, Spanje: Twee Nederlandse teams vertegenwoordigen Oranje bij dit EK. Bram van der Wel/ Tom Sonneville begonnen met een duel tegen de Sloveense Juvan/Šušterič. Het werd een vlotte Nederlandse zege met 21-10 en 21-13. Met een dubbel aantal eigen punten (24 om 12) en een ruim lagere foutenlast was het Nederlandse duo duidelijk de meerdere.

Later op de dag speelden ze tegen Janovec/Vasicko uit Servië. Dit werd ook een overtuigende winst met twee keer 21-13 als setstanden. Vandaag is de laatste poulewedstrijd tegen de als tweede geplaatsten Jaundžeikars/ Šalkovskis uit Letland.

Trijntje Verbeek/Floor Hogenhout begonnen het EK met een poulewedstrijd tegen Gherman/Usatova uit Moldavië. Dat duo had helemaal niets in te brengen. Met 21-6 en 21-12 was het in no time afgelopen. Met 12 om 4 aces en 12 om 5 aanvalspunten denderde het Oranje duo naar de winst.

Vandaag volgen nog twee poulewedstrijden tegen het Bulgaarse duo Gicheva/ Zhelyazkova en het Franse duo Duval/ Sobezalz.

Brno, Tsjechië: Liefst zes Nederlandse duo’s nemen deel aan het Future toernooi in de Tsjechische stad Brno. Annemieke Driessen en Maren de Jong speelden voor een plek in het hoofdtoernooi, maar konden na de eerste wedstrijd bij wijze van spreken de koffers alweer pakken. Ze verloren met 1-2 van Claudia en Andrea Galindo. Via de setstanden 12-21, 23-21 en 12-15

De Galindo’s namen het in de tweede kwalificatieronde op tegen Sonneville/ Konink, die een bye in de eerste ronde hadden. Nederland nam revanche en stuurde het Galindo duo naar huis via 19-21 en 20-22. Nipt maar nipt was genoeg.

Wies Bekhuis/ Desy Poiesz en Leanne van Vegten/ Kirsten Bröring zijn als vierde en elfde geplaatst voor het hoofdtoernooi, waarin dus drie NL-damesduo’s uitkomen.

Bij de heren zijn Quinten Groenewold/ Sam van der Loo en Thijs Nijeboer/ Mart van Werkhoven direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Respectievelijk als elfde en vijfde.

Baden, Oostenrijk: Het duo Michael Hemmes/ Calvin Ooms nam deel aan het toernooi in Baden, Oostenrijk,  hun deelname was echter van korte uur. In de eerste kwalificatieronde werden ze via 0-2 (15-21, 16-21) uitgeschakeld door Sacriponti/ Cecchini uit Italië. De 20 om 36 eigen score was overduidelijk in het voordeel van de Italianen.

EL Alamein, Turkije: Dirk Boehlé en Mees Sengers zijn als derde geplaatst in het Future toernooi in El Alamein, Egypte. Ze wonnen gisteren overtuigend twee keer. Met 21-8 en 21-11 van een Duits duo en daarna met 21-13 en 21-12 van Aziz Elmajid / Mahmoud.

Het duo Boehlé/ Sengers werd met deze twee zeges groepswinnaar en plaats zich daarmee rechtstreeks voor de kwartfinale

We houden u op de hoogte hoe al die duo’s het er in het verdere verloop van de toernooien afbrengen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto EK U18 in Madrid, Verbeek/ Hogenhout.