NL-dames in CEV en Challenge Cup.

VoV, 02-02-2023. 8:55 uur.  In de CEV Cup waren de ploegen van Hyke Lyklema, Indy Baijens en Elles Dambrink en Yvon Beliën doorgedrongen tot de play-offs voor de kwartfinale. In de kwartfinale voegen zich dan vier afvallers van de Champions League bij de winnaars van  deze ronde.

Hyke Lyklema speelde met Dukla Liberec gisteravond uit in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus. Haar ploeg verloor met 3-0 via de setstanden 25-19, 25-13 en  25-15.

In de eerste set bouwde de Griekse ploeg na 5-5 gestaag een ruime voorsprong op naar de tussenstand 11-6 en hield het verschil van vijf punten vast bij 18-13 en 22-17. In de tweede set maakte de serie van 13-9 naar 17-9 en van 17-10 naar 22-11 het verschil. In de derde set kwam Liberec van 10-3 nog terug naar 11-8, waarna de thuisploeg met een paar drie en vierpunters het verschil naar 25-15 maakte.

Hyke scoorde 4 keer. Haar ploeg was met een eigen score van 63 om 33 heel veel punten in het nadeel.

SSC Schwerin had de uitwedstrijd tegen het Italiaanse Scandicci op het programma staan. Voor waarlijk geen makkie voor Baijens, Dambrink en de Oranje bondscoach Koslowski gezien de samenstelling van dit sterrenensemble met o.a. Zhu Ting, Elena Pietrini, Camilla Mingardi en Yvon Beliën.

Het werd 3-2 voor Scandicci via 15-11 in de vijfde set. Schwerin kon een 2-0 achterstand via 24-26 en 16-25 naar 2-2 brengen, maar moest toen capituleren. De derde set leek de wedstrijd na de twee keer 25-21 in de eerste twee sets naar 3-0 te tillen toen Scandicci met 22-19 aan de leiding ging. Schwerin wist dat te veranderen in 22-23, kwam bij 23-24 op setpoint en won vervolgens met 24-26.

Schwerin had met 80 om 83 punten de betere eigen score. Van die 83 punten namen Lisa Alsmeijer en Indy Baijens er 21 en 16 voor hun rekening. Bij Scandicci scoorden Zhu Ting (22), Camilla Mingardi (15), Yana Shcherban (15) en Yvon Beliën (6) het merendeel van de eigen punten. Elles Dambrink werd niet op het matchreport vermeld.

Naast bovengenoemde wedstrijden was er een 0-3 zege van Lodz bij VDK Gent en verloor Busto Arsizio met 0-3 van het Turkse THY, de ploeg van de echtgenote van Giovanni Guidetti.

In de Challenge Cup is er naast de Nederlandse inbreng van Sliedrecht Sport ook nog die van Laura Overwater en Nova Marring bij Asterix Avo. Zij speelden tegen Lugoj en verloren met 2-3. Via de setstanden 24-26, 25-19, 21-25, 25-16 en 12-15. De Roemeense ploeg was aanvallend beter op dreef dan de Belgische (57 om 78 punten), serverend en blokkerend was Asterix Avo met twee keer 12 om 8 punten de beter scorende ploeg.

Nova Marring scoorde 21 keer. Laura Overwater maakte er  5. Bij de gasten maakte Ruban er 24, waarmee ze de topscorer van de partij werd.