Vizier op volleybal

 

NL-duo’s door in Baden en Montpellier

VoV, 25-08-2022. 4:53 uur. Twee FIVB Future toernooien worden er deze week gespeeld. In het Franse Montpellier en het Oostenrijkse Baden doen vier Nederlandse duo’s een poging eremetaal te winnen.

Future-toernooi in Montpellier: Erik Nijland en Kyran Versteegen, de winnaars van het Eredivisie King of the Court toernooi, speelden gisteren hun eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi tegen het Franse duo Cattet/Gardoque. Het NL-duo was met 21-17 en 23-21 de bovenliggende partij en kwam in de tweede ronde uit tegen opnieuw een Frans duo, Pollet/ Merle. Ook daarin waren zij de bovenliggende partij. Nipt met 23-21 in de eerste set, heel ruim met 21-11 in de tweede. Daarmee gaan ze door naar het hoofdtoernooi, waarin ze vandaag als eerste tegen Zürcher/ Jordan uit Zwitserland in actie komen.

Mees Sengers en Dirk Boehlé staan als vijfde op de deelnemerslijst van de Main Draw. Dit duo nam dit seizoen al vier keer deel aan een Future-toernooi, echter waren vijfde plaatsen hun beste noteringen. Zij beginnen in Montpellier tegen Acevedo/ Iglesias uit Chili.

Future-toernooi in Baden: Nederlands kampioen Wies Bekhuis, die met Emma Piersma dit seizoen twee keer brons won op een Beach Pro Tour Future, speelde in Baden de kwalificatie met Leanne van Vegten.

Zij stonden in de eerste kwalificatieronde tegenover de thuisspelende Bauer/Haselsteiner, voor wie het toernooi heel snel over was en die heel snel weer konden gaan douchen. Bekhuis/ van Vegten wonnen met 21-6 en 21-10 en plaatsten zich zo voor de tweede ronde.

Daarin stonden Glagau/ Glagau uit Canada aan de andere kant van het net. Ook deze partij werd door het NL-duo gewonnen. De setwinsten waren wel wat nipter dan in hun eerste partij, maar winst is en blijft winst en in dit geval gingen ze via 18-21 en 20-22 door naar het hoofdtoernooi, dat vandaag van start gaat. Tegenstander is dan in de poulefase het favoriete thuisspelende duo Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig.

Brecht Piersma en Desy Poiesz zijn in Baden als zevende geplaatst voor het hoofdtoernooi. Zij wonnen eerder in het seizoen brons op het EK Beach U20 en werden vijfde op de Future-toernooien in Lecce en Madrid. Zij spelen hun eerste wedstrijd vandaag tegen het Chinese duo Jinjin Zeng en Xinxin Wang.

Dus de eerste wedstrijden voor de NL-duo’s vandaag:

  • 12:20 uur: Zeng/Wang vs. Piersma/ Poiesz
  • 12:20 uur: Schützenhöfer/Plesiutschnig vs. Bekhuis/Van Vegten
  • 13:00 uur: Zürcher/Jordan vs. Nijland/Versteegen
  • 14:50 uur: Sengers/Boehlé vs. Acevedo/Iglesias

We houden u over de voortgang op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.