Vizier op volleybal

 

NL-duo’s naast podium bij KotC-Utrecht

VoV, 29-08-2021. 5:56 uur. Het evenement King/ Queen of the Court in Utrecht heeft een nieuwe King en Queen. Bij de dames ging de troon naar het gelegenheidsduo Maria Belén Carro (Spanje) en Marta Menegatti (Italië), die met een perfecte run in de finale zich de kroon toe-eigenden. Bij de mannen toonden de 19-jarige Zweden David Åhman en Jonatan Hellvig hun kwaliteiten en verrasten de tegenstanders en het publiek met hun spel. Zij zijn de nieuwe Kings van Utrecht.

Naast de drie teams op het podium waren er prijzen voor het langste verblijf aan de Kings en Queens kant van het speelveld. Katja Stam en Raïsa Schoon scoorden daarbij het beste bij de dames met 10 punten. Deze prijs ging bij de mannen ook naar Åhman en Hellvig, die in de finale een serie van 12 punten maakten.

De vrouwenfinale ging tussen vijf totaalverschillende teams. De spectaculair spelende Canadese tweeling Megan en Nicole McNamara, het nieuwgevormde team van de Spaanse Maria Belén Carro en de Italiaanse Marta Menegatti, de enthousiaste Japanse Yukako Suzuki en Miki Ishii, de Braziliaanse Barbara Seixas en Carolina Solberg en last but not least het gelegenheidsduo Sanne Keizer en Mexime van Driel. Zoals al gezegd stonden aan het eind Maria Belén Carro (Spanje) en Marta Menegatti (Italië) op de hoogste trede van het podium.

Sanne Keizer/ Mexime van Driel waren net als Katja Stam/ Raïsa Schoon veroordeeld tot het spelen van de play-off, nadat zij in hun halve finale als derde eindigden. De vijftien minuten durende strijd ging lang gelijk op tussen de twee Nederlandse teams, die het ook nog opnamen tegen twee Zwitserse opponenten, maar een run van tien punten in de laatste vijf minuten gaf het gelegenheidsduo het laatste ticket voor de finale. Daarin lukte het niet om in de laatste ronde te komen, ze eindigden als vierde. De finale duo’s waren aan elkaar gewaagd, maar Keizer/ van Driel slaagden er niet in om uit de gevarenzone te komen en zij sloten het toernooi net naast het podium af.

Bij de mannen kenden de Nederlanders kenden een matige laatste dag. Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven en Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen werden in de eerste ronde van hun halve finales uitgeschakeld, hetgeen betekende dat het toernooi erop zat. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werden derde in hun halve finale, waardoor zij de play-off moesten spelen. Daarin waren ze niet opgewassen tegen de latere winnaars uit Zweden.

In de finale kwamen Åhman en Hallvig laat op gang, maar toen ze eenmaal het vertrouwen voelden, gaven ze alles. Met supersnel spel, met sprongsetups en veel variatie speelden ze de concurrentie zoek en wonnen het toernooi.

Vier dagen KotC in Utrecht: Na 26 wedstrijden was CM.com King of the Court in Utrecht 2021 gisteravond afgelopen. Het was wederom een prachtig spektakel voor jong en oud. In totaal werd $ 52.000 en acht Maurice Lacroix-horloges aan prijzen verstrekt. Meer dan vijftig uur live televisie werd over de hele wereld uitgezonden. En meer dan 6.000 toeschouwers bezochten het corona – proof stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Tot volgend jaar!

gh @ VoV. Bron Press Sportworx en Nevobo, foto SetVexy.