NL-duo’s (v) in hoofdtoernooi Nijmegen

VoV, 17-09-2021. 19:13 uur. Vandaag ging in Nijmegen de Main Draw van het One Star FIVB World Tour toernooi van start, met bij de dames, waar we in dit artikel aandacht aan besteden, in elke poule een Nederlands duo. Op het programma stond de eerste wedstrijd in de poulefase en daarna tevens de winnaarsronde voor rechtstreekse plaatsing in de kwartfinale. De verliezers strijden morgen voor een plaatsje in de KO tussenronde voor de kwartfinale. Twee keer verliezen betekent uitschakeling.

In poule A stonden de duo’s Anna-Lena Grüne/ Sarah Schulz tegenover Annemieke Driessen/ Jessica Smit. Via 14-9 en 17-11 ging de eerste set voor het NL-duo met 21-15 verloren. In de tweede nam Driessen/ Smit een 6-10 voorsprong, kon tot 12-13 aan de leiding blijven en moest na 15-15 in de achtervolging. De 19-15 resulteerde in 21-16 en dus 2-0 verlies.

Driessen/ Smit spelen morgen tegen Freiberger/ Fink voor een plaats in de tussenronde voor de kwartfinale.

In poule B namen Mara Betschart/ Annik Stahli het op tegen Emi van Driel/ Eline Peeters. Het NL-duo won met 1-2 via 21-16, 19-21 en 11-15.

Het Oranje tweetal kwam in de eerste set vlot ver achter (6-2, 11-5) en slaagde er niet in om dit verschil in het resterende deel van de set in te lopen. In de tweede set was Oranje tot 9-14 de duidelijk bovenliggende partij. Bij 16-15 en 19-17 keken ze weer tegen een achterstand aan. Vier punten op rij bezorgden hen alsnog de zege. In de tiebreak was Oranje een maatje te groot (0-5, 6-12) en won met ruim verschil.

In de winnaarsronde speelden van Driel/ Peeters tegen Knudsen/ Cannon en verloren in drie sets. Via 19-21, 22-20 en 15-9. In de eerste set wist het NL-duo een 19-17 achterstand te veranderen in 19-21. In de tweede set was de tegenstander in de finale na 20-20 effectiever. En in de derde set deed een serie van 1-4 voor naar 7-4 achter Oranje de das om. Knudsen/ Cannon lieten zich daarna niet meer in de problemen brengen.

Van Driel/ Peeters dus door naar de tussenronde voor de kwartfinale.

In poule C waren Leonie Klinke/ Lena Ottens met 2-1 te sterk voor Nadine Everaert/ Wies Bekhuis (foto boven). Het NL-duo keek meteen tegen een 5-0 achterstand aan, die ze bij 5-5 ook alweer hadden ingelopen. Na 12-12 ging het initiatief naar Nederland, totdat bij 20-20 de stand weer gelijk was. Daarna waren de laatste twee punten voor Nederland. In de tweede set had het duo Bekhuis/ Everaert bij 11-3 al weinig zicht meer op een goede afloop. Via 17-7 werd het 21-11. In de derde set viel de beslissing na 7-6. In twee servebeurten werd het 11-7, waarna de winst met 15-10 voor Klinke/ Ottens was.

Bekhuis/ Everaert spelen morgen tegen Andrea/ Corda voor een plaats in de tussenronde.

In poule D wonnen Emma en Brecht Piersma met 2-0 van Katja en Tuuli Metsäikoivu. Via 21-14 en 21-9 haalden ze een duidelijke zege binnen. In de winnaarsronde tegen het Franse duo Chamereau/ Vieira werd de eerste set opnieuw met indrukwekkend verschil (21-10) gewonnen. Frankrijk pakte echter de tweede set toen het Piersma/ Piersma niet lukte het matchpoints op 20-18 te verzilveren en vervolgens daarna nog vijf matchpoints miste. De laatste op 26-25. Het Franse duo maakte de set af na 26-27.

Piersma/ Piersma zijn dus door naar de KO ronde voor de kwartfinale.