NL-speelsters in België, Frankrijk en Turkije.

VoV, 27-02-2024. 6:35 uur. In de Belgische Eredivisie stond de topper tussen Asterix Avo en Charleroi Volley op het programma. De nummers één en twee tegen elkaar.

Asterix Avo had geen goede start (21-25) maar herstelde zich onder aanvoering van Manon Stragier, die 27 punten scoorde, prima. Ook Laura Overwater en Iris Vos droegen met 11 en 10 punten hun steentje bij aan de 25-19 en twee keer 25-16 setwinsten na de 0-1 achterstand.

VDK Gent nam tegen Oudegem een 2-0 voorsprong (23, 21), maar kreeg het daarna niet voor elkaar de winst te pakken. Oudegem kwam ernaast (19, 21) en ging er met 13-15 voorbij voor de 2-3 zege. Lynn Blenckers scoorde 5 keer in drie sets, Dagmar Boom maakte 13 punten. Libero Romy Brokking kreeg 22 serves te verwerken.

Verder won Noorderkempen met 0-3 bij Leuven en behaalde Roeselare een 1-3 zege bij Antwerpen. In de stand gaat Asterix Avo met 14-36 aan de leiding, Charleroi is met 13-30 tweede. VDK Gent staat op de vijfde plaats met 14-22.

Neptunes de Nantes van Marrit Jasper, die i.v.m. de return in de finale van de Challenge Cup rust kreeg, won met 3-0 (16, 15, 13) van Quimper. Doordat Paris met 1-3 van Mulhouse verloor is Nantes opnieuw koploper. Venelles van Laura Jansen speelde niet.

Ook in Turkije heeft de Top 3 van de Eredivisie aldaar deze week verplichtingen in de Champions League. VakifBank speelde tegen THY en won met 3-1 via 17-25, 25-21, 25-22 en 27-25. Sarah van Aalen had elke set een invalbeurt. Gabi kreeg geen rust, zij scoorde 25 keer.

Eczacibasi hield de sterren Boskovic, Baladin, Stevanovic en Voronkova niet aan de kant en Fenerbahce koos de middenweg met een of twee sets voor Stysiak, Vargas, Eda Erdem en Fedorovtseva. Beide teams wonnen overigens wel.

Besiktas van Celeste Plak, die tijdens een invalbeurt één keer scoorde, won thuis met 3-0 (17, 18, 9) van Karayollari. Jovana Brakocevic werd bij Besiktas met 16 punten de topscorer.

Fenerbahce staat met 61 punten eerste, Eczacibasi is met 58 tweede en VakifBank met ook 58 derde na 21 wedstrijden. Besiktas staat negende met 23 punten uit 22 wedstrijden.