Vizier op volleybal

 

NL-succes in Kloten, winnaars Boskoop.

VoV, 27-06-2022. 13:48 uur. Bij het Yuh Beach Masters toernooi in Kloten, Zwitserland was er dubbel succes voor Nederlandse duo’s. Bekhuis/ Piersma wonnen het toernooi bij de dames en Immers/ van Werkhoven bij de heren.

Bekhuis/ Piersma, als vijfde geplaatst, behaalde in de kwartfinale een 2-0 zege (18-21 en 14-21) en in de halve finale een 2-1 zege (21-18, 19-21 en 10-15) tegen Zwitserse duo’s waarmee ze dus doorgingen naar de eindstrijd. Daarin moesten ze het opnemen tegen het Australische duo Johnson/ Stevens. Dat werd ook een driesetter, waarin de eerste set met veel overmacht (11-21) naar de dames uit Australië ging. Het herstel van Bekhuis/ Piersma was indrukwekkend, met 21-18 maakten ze gelijk en vervolgens waren ze in de tiebreak een maatje te groot voor hun tegenstanders. Met 15-7 pakten ze de toernooiwinst.

Immers/ van Werkhoven, als derde geplaatst in Kloten, sloegen zich via drie overwinningen in de poule- en KO fase naar de finale. Het als eerste geplaatste Zwitserse duo Heidrich/ Dillier was daarin de tegenstander. Nederland won met 2-0, via twee keer een duidelijke 21-15 uitslag.

In Nederland werd in Boskoop een vervolg gegeven aan de Eredivisie Beach. Veel duo’s waren niet present, want naast deelname aan het toernooi in Kloten waren er ook NL-tweetallen bij het King/ Queen of the Court toernooi in Hamburg, waar Nederlands succes was voor het duo van Driel/ Ypma en voor Alexander Brouwer, zoals we al eerder berichten.

In Boskoop ging Desy Poiesz/ Iris Reinders er met de hoofdprijs vandoor. Zij wonnen in de finale met 2-1 van Esther Cramer/ Laura Overwater. Setstanden 20-22, 21-18 en 16-14. Bij de mannen stonden Jannes van der Ham/ Thijs Nijeboer op de hoogste trede van het schavotje. Zij versloegen in de finale het duo Heemskerk/ Toet met 2-0 (19,19)

Bij de dames ging het brons naar van Mill/ Weeda, bij de heren stonden Boehlé/ Sengers op de laagste trede.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.