Vizier op volleybal

 

Nog enkele (internationale) transfers.

VoV, 05-07-2022. 6:04 uur. Om te beginnen met Nederland en dan maar meteen een transfer waarvan we niet zeker weten of die al eens voorbij is gekomen. Maar liever twee keer dan helemaal niet. Kirsten Wessels verruilt landskampioen Sliedrecht Sport voor Eredivisiedebutant Sudosa-Desto uit Assen.

Internationaal was de overgang van de Chinese sterspeelster Zhu Thing naar Italië nieuws. Na een operatie en herstelperiode in de USA, reden waarom ze niet bij de Chinese VNL-ploeg was, zal ze volgend seizoen uitkomen voor Scandicci in de Serie A1. Daar wordt ze collega van o.a. Yvon Beliën, de Italiaanse internationals Ofelia Malinov en Elena Pietrini en de Amerikaanse midspeelster Haleigh Washington.

Niels Klapwijk gaat een nieuwe club en een nieuw land aan zijn toch al indrukwekkende volleybal CV toevoegen. Hij speelde al in België (Maaseik), Italië (Valentina, Ravenna), Turkije (Besiktas), Griekenland (PAOK Thessaloniki) en Roemenië (Arcada Galati) en daar komt nu Polen bij. Volgend seizoen komt hij uit voor Project Warszawa.

De Amerikaanse Kelsey Robinson is volgend seizoen ook weer te bewonderen in de Italiaanse Serie A1. Na het Turkse VakifBank en Fenerbahce en uitstapjes naar de Japanse Eredivisie keert zij volgend seizoen terug naar Conegliano, waarvoor ze eerder ook al uitkwam in het seizoen 2016/ 2017. Ze wordt daar o.a. collega van haar landgenote Kathryn Plummer, van de Canadese Alexa Gray, van Robin de Kruijf en van de nieuwe diagonaal Isabelle Haak.

Marieke van der Mark, die voor begin van het internationale seizoen tot de Oranje longlist selectie van bondscoach Selinger behoorde, is in Amerika van Universiteitsteam gewisseld. Ze speelde voor de Baylon University en maakt nu de overstap naar de Southern Methodist University.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Zhu Thing met VakifBank.