Nog even naar het buitenland

VoV, 24-04-2023. 11:19 uur. In Turkije hebben de mannen het reguliere seizoen erop zitten en is de top 4 van de eindstand begonnen aan de play-offs. Halkbank (1) speelde tegen ArkasSpor (4) en Ziraat Bankasi (2) nam het op tegen Fenerbahce (3).

Halkbank, de ploeg van Nimir Abdel-Aziz, had alleen in de eerste set moeite met ArkasSpor, die set wonnen ze nipt met 27-25. Daarna ging het een stuk vlotter met 25-17 en 25-20, resultaat dus een 3-0 zege. Nimir Abdel-Aziz scoorde 21 punten.

Ziraat Bankasi keek thuis na twee sets tegen een 0-2 achterstand aan. Fenerbahce pakte de winst in die sets met 23-25 en 30-32. De achterstand kon met 25-18 en 25-23 weggewerkt worden, waarna de tiebreak ook naar de ploeg van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra ging. Dus een 3-2 zege. Wouter ter Maat scoorde 25 keer, Tuinstra, die vanaf de derde set in de basis stond, maakte er 6.

Wessel Keemink speelde in Tsjechië met Karlovarsko tegen Liberec om het brons. Het was de eerste wedstrijd in de ‘best of 3’ , winst was er voor Karlovarsko met 3-1. Drie sets waren ze duidelijk de betere ploeg en kwamen de gasten niet aan de twintig punten (17, 15, 18), een set werd met 27-29 op het nippertje verloren. Wessel Keemink stond vier sets op spelverdeling, hij scoorde niet.

Auke van de Kamp werd in Duitsland met Lüneburg in de halve finale van de play-offs in de beslissende derde wedstrijd uitgeschakeld door Friedrichshafen. Uit werd met 3-1 verloren, de serie eindigde ook met die stand in het voordeel van Friedrichshafen, dat de winst via 25-20, 22-25, 25-17 en 25-22 binnenhaalde. Het verschil maakten ze voornamelijk via 16 om 3 blokpunten. Auke van de Kamp scoorde 7 keer.

Fabian Plak leed met Chaumont een 3-0 nederlaag in de halve finale van de play-offs in Frankrijk. Nantes was met 25-21, 25-19 en 25-23 drie keer de betere ploeg. Fabian Plak stond twee sets in de basis, hij scoorde 3 keer.

Tours, dat nog steeds zonder Michaël Parkinson speelt, won thuis met 3-2 van Tourcoing. Na twee keer 25-22 setverlies konden de gasten via 21-25 en 25-27 terugkomen in de wedstrijd. Tours besliste vervolgens de tiebreak met 15-12 in hun voordeel.

Nog een dameswedstrijd: In België won Asterix Avo van Laura Overwater en Nova Marring de eerste finale play-off wedstrijd met 2-3 van VDK Gent. Asterix kwam met 2-0 achter (22, 22), herstelde zich knap via 18-25 en 16-25 setwinsten en had daarna in de beslissende vijfde set het meeste over. Die set wonnen ze met 11-15. Ze kunnen het aanstaande zaterdag (29-04) of de maandag erop (01-05) afmaken. Beide keren heeft Asterix thuisvoordeel. Er was geen matchreport beschikbaar.