Nog geen succes in Italië voor team Laura Dijkema

VoV, 09-01-2023. 11:59 uur. In Italië heeft Macerata, die nieuwe ploeg van spelverdeelster Laura Dijkema en de onlangs aangetrokken Belgische mid Freya Aelbrecht niet kunnen stunten tegen Novara.  Op eigen veld werd voor 830 toeschouwers met 1-3 verloren. De derde set was met 26-24 voor de thuisploeg, in de andere kwamen ze tot 21, 18 en 18 punten. Ebrar Karakurt werd MVP, ze scoorde 23 keer.  Haar collega Anna Danesi scoorde als mid 19 keer. Dijkema stond vier sets op spelverdeling en maakte net als Aelbrecht 3 punten.

Conegliano van Robin de Kruijf, die alleen in de derde set werd ingezet en 2 keer scoorde, won voor 1.900 toeschouwers met 0-3 in en van Bergamo. Alleen de laatste set was met 26-28 spannend, daarvoor kreeg Bergamo 21 en 17 punten mee. Isabelle Haak werd MVP, ze scoorde 22 keer. Per set was de eigen score 14/18, 12/22 en 19/20.

Bij Scandicci vs. Perugia ging de winst voor 800 toeschouwers in het Hollandse onderonsje tussen de midspeelsters Yvon Beliën en Tessa Polder naar de ploeg van Beliën, dus naar Scandicci. Het werd 3-0 (13, 17, 19). Yvon Beliën scoorde 10 keer, Tessa Polder 4 keer. Zhu Ting maakte er 13 voor Scandicci. MVP werd Elena Pietrini.

Cuneo van Kim Klein Lankhorst leed voor 1.000 bezoekers een 2-3 nederlaag tegen Vallefoglia. Via de setstanden 21-25, 25-21, 17-25, 25-19 en 7-15. MVP werd Maja Aleksic. Kim Klein Lankhorst had twee invalbeurten.

Busto Arsizio stuurde Firenze met een 3-0 (20, 19, 20) nederlaag huiswaarts.  De MVP-titel ging naar Loveth Omoruyi, zij scoorde 16 keer. Jolien Knollema stond drie sets in de basis en maakte 3 punten, haar collega Britt Herbots liet er 15 noteren.  Er waren 1.800 fans naar dit duel gekomen.

En tenslotte verloor Pinerolo thuis voor 1.500 fans met 0-3 (22, 21, 21) van Vero Volley, dat zonder Alessia Orro en Raphaela Folie aantrad. MVP  werd  daar Anna Davyskiba.

Bij de mannen verloor Siena van Maarten van Garderen (hij scoorde 1 keer als invaller in twee sets en in een set als basisspeler) met 0-3 (15, 22, 15) van Milano, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Roberto Piazza.

Piacenza behaalde een 1-3 zege bij Trentino. Daar zaten 3.000 fans op de tribune. Freek de Weyer kreeg geen speeltijd bij Piacenza.

gh @ Vizier op Volley. Foto Legavolley.it.