Vizier op volleybal

 

Nog ongeslagen Voltena koploper Topdivisie

VoV, 04-11-2019. 5:45 uur. Na de nipt verloren bekerwedstrijd van vorige week waren de dames van IMS/Voltena er op gebrand om deze week weer met de winst naar huis te gaan, en zo de zegereeks in de competitie voort te zetten. Tijdens het wachten op de wedstrijd viel het op dat de meiden van het thuisspelende team Pharmafilter US Amsterdam Dames 1 gemiddeld een kop groter waren dan de meiden van IMS/Voltena. IMS/Voltena was dan ook van plan de meiden uit de hoofdstad een kopje kleiner te maken.

Dit viel echter niet mee; lange meiden betekent een hoog blok en in de eerste set had IMS/Voltena hier duidelijk moeite mee zodat de winst met 25-21 naar US Amsterdam ging. Vanaf set 2 was het antwoord hierop gevonden en samen met goede service druk van de Werkendamse meiden betekende dit dat de daaropvolgende drie sets glansrijk werden gewonnen met 20-25, 17-25 en 16-25. Het maximale aantal van drie wedstrijdpunten, en daarmee handhaving als koploper in de topdivisie was daarmee een feit. Zelfs het plotseling uitvallen van de libero Britt den Haan in set 4 was daarop geen spelbreker.

Speciale dank naar de speakers van US Amsterdam die de spelers prima aankondigden en ook tijdens de wedstrijd de serveerders van Voltena steeds een bemoedigend woordje toespraken.

In de kantine van de Amstelcampus werd het overwinningsfeestje, en de verjaardag van tweede libero Jill Weeda (pas 17 geworden) gevierd. De hoge parkeerkosten en het half uur wachten om de parkeergarage uit te komen konden het overwinningsgevoel niet verpesten.

Voltena handhaaft haar eerste plek in de Topdivisie en neemt het komende zaterdag thuis op tegen de nummer 2, Laudame Financials VCN Dames 1 uit Capelle aan den IJssel. Dit team staat één punt achter IMS/Voltena. Het belooft een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. Iedereen is welkom in sporthal De Crosser, om 19.00 uur. De toegang is gratis.

gh @ VoV, verslag door Anique Tavenier, foto John Weeda, het betere blokwerk van Silke van der Giessen (links) en Raisa Schoon