Vizier op volleybal

 

Nogmaals “Wie van de Drie” in Eredivisie-m

VoV, 03-04-2019. 12:42 uur. In de Kampioenspoule bij de mannen is het dit weekend voor alle drie ploegen die kans maken op een play off ticket zaak om geen setje en al helemaal geen puntje te morsen. De drie teams hebben als tegenstander de ploegen die al uitgeschakeld zijn voor de play offs.

Het gaat nog tussen:

  • 01. Lycurgus 8-23, sets 21/11
  • 02. Orion 8-22, sets 23/10
  • 03. Dynamo 8-20, sets 20-9.

Voor aanstaande zaterdag staan Zaanstad vs Lycurgus, Dynamo vs Sliedrecht en Orion vs Taurus op de wedstrijdagenda. Om de spanning tot en met de allerlaatste wedstrijd op 13 april, aanvang 20:30 uur tussen Orion en Dynamo vast te houden kunnen de drie toppers zich niet permitteren ook maar iets te morsen. Zoals gezegd, geen setje en  vooral geen puntje. Lukt dat dan wordt de ontknoping in Doetinchem er een om van te smullen.  Met Zaanstad en Taurus (thuis op 13/04 lijkt Lycurgus de makkelijkste opgave te hebben, maar uiteraard moeten ze de punten wel pakken.

Dat het zeker nog geen gelopen race is en dat de overwinningen tot aan het allerlaatste duel geen administratieve aangelegenheid zijn blijkt wel uit de wedstrijd in Koog aan de Zaan in het reguliere seizoen. Toen ging Lycurgus keihard met 3-1 de boot in. Een off – day, dat Zaanstad voor een herhaling gaat moge duidelijk zijn, dat Lycurgus dat vlekje nog weg wil werken ook.

Dynamo won dit seizoen al 4 keer van Sliedrecht Sport. In het reguliere seizoen met 2-3 (uit) en 3-1 (thuis). In de Kampioenspoule met 1-3 uit en in het bekertoernooi met 3-1 in Apeldoorn. Nu moet Dynamo weer winnen, ze moeten binnen drie punten van Orion blijven om de spanning tot de laatst wedstrijd vast te houden. Sliedrecht heeft van de vier nederlagen wellicht genoeg geleerd om een winnend scenario als gameplan te hebben.

Orion krijgt Taurus op bezoek. In de voorgaande drie wedstrijden verloren ze één setje tegen de ploeg uit Houten, het zal zaak zijn om de tegenstander nu op nul te houden. Om met de meest gunstigste uitgangspositie aan de laatste ronde te beginnen.

Als de play –off kandidaten doen wat ze moeten blijft de spanning en de druk, soms is dat hetzelfde, soms ook niet, nu niet, tot de laatste ronde gehandhaafd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.