NOJK goud voor Peelpush MA

NOJKgoudMA

VoV, 20-03-2017. 9:21 uur. Zaterdag 18 maart wordt een gedenkwaardige topdag voor ons, maar als ’s ochtends de wekker om 6:00 gaat om de rit naar Apeldoorn te maken weten we dat natuurlijk nog niet. Vorig jaar hadden we de finale verloren van Emmen ’95. Met de wetenschap dat we ook dit jaar een sterk team hebben, was er de stille hoop dat we dit jaar dan wel voor de titel zouden kunnen gaan.

We hadden ons zonder set verlies geplaatst voor deze finaledag, maar in een  veld van 8 teams en dus zo’n 80 toptalenten kan ieder set verlies funest zijn. Een lange dag die veel van de concentratie en fitheid vraagt, dat wisten we al.

We wisten ook dat de 1e tegenstander Voltena een heel sterk team heeft, dus van onderschatting was geen sprake.  In de Omnisport hal gingen we om 9:45 uur van start met winst (25-19) in de 1e set, de 2e set liep aardig tot een 16-13 voorsprong, en toen werden we erg slordig. De voorsprong veranderde in een 16-21 achterstand en de set ging verloren met 18-25. 1-1 dus.

In een dergelijke toernooivorm weet je dat je dan wel de druk krijgt om te moeten winnen, en dat gebeurde met veel overtuiging. Eerst werd VC Zwolle letterlijk en figuurlijk naar huis gestuurd. De 25-16 en 25-15 betekende al uitschakeling van Zwolle dat al twee verliespartijen liet noteren. Beetje sneu, want ze hadden wat ons betreft de prijs voor mooiste (en duurste) NOJK 2017 teamkleding mogen krijgen. Tegen DeVoKo werd de goede lijn doorgezet. Alle facetten van het spel liepen naar behoren en met 25-20 en 25-18 werd een eerste plaatse in de poule veilig gesteld en dus een plaatsing voor de laatste vier. Yes! Het eerste doel was bereikt.

Inmiddels is het dan al 16:45 uur als we de kruisfinale gaan spelen tegen Rivo Rijssen. Het publiek ondersteunde ons vocaal en met trommels en toeters en het ritme sloeg ook over op ons. Wederom een clean sheet, een overtuigende  2-0 via een 25-16 en 25-18 setwinst.  FINALE!

En dus ook al minstens het resultaat van vorig jaar geëvenaard, maar dit keer wilden we toch echt meer,  maar……. tegenstander in de finale, alweer Voltena. Een heel sportieve, goede en heel taaie ploeg om te verslaan.

Het was inmiddels 18:10 uur toen de finale begon. Lange dag en de 1e set was Voltena duidelijk frisser. We oogden vermoeid en er werden te veel fouten gemaakt.  Via een 2-8, 5-14 achterstand begon het in de eindfase van de set wel iets beter te lopen, maar de setwinst ging met 18-25 terecht naar Voltena.

Het zou toch niet. Even in een kring, elkaar aankijken en duidelijk maken dat we het nu toch moesten gaan doen. Voor meerdere speelsters was dit de laatste kans op een (jeugd) hoofdprijs…..

De 2e set liep dan ook zoals het moet, de servedruk ging omhoog en we hielden Voltena de hele set op geruime achterstand. Op het laatst van de set wat onnodige punten weggeven maar via 25-21 was er een 3e en beslissende set nodig.

We voelden dat we de controle over de wedstrijd hadden en blijkbaar voelde Voltena dat ook want we liepen in een sneltrein vaart weg. Van kant werd gewisseld  op 8-3 en even later konden we uit ons dak. Met 15-5 halen we zeer overtuigend de titel binnen en zijn we NEDERLANDS KAMPIOEN 2017……………..

Een droom waargemaakt. Een geweldig publiek, felicitaties, rozen, paar flesjes bubbels die tot de laatste drup leeg gingen (!).  De poetsploeg was al bijna klaar toen we als allerlaatsten het Omnisport café verlieten en met een delegatie de heel erg lange dag afsloten bij “de Mac”. Maar ja winnaars kennen geen vermoeidheid. De Nederlandse kampioenen 2017 zijn: Stephanie, Eke, Kim, Beaudine, Judith, Dominique, Rânet, Nikki, Jody, Noa, Emma, Claire, Johan als Coach en Monique als teambegeleidster.

gh @ VoV. Verslag via Noa Klercks, Peelpush MA. Foto Facebook Peelpush.