NOJK – goud voor VC Sneek MD

VoV, 06-04-2019. 5:42 uur. Eindelijk is het zover, de finale van het NOJK. De Meisjes D zijn er helemaal klaar voor, spandoek mee, druiven mee, hoodies aan… en gaan met die banaan.

De finale van de meisjes D wordt gespeeld in Wognum, na een dikke 45 minuten is de sporthal in zicht. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Dinto, ondanks de zenuwen begint Sneek met een voorsprong aan de eerste set. Dinto heeft niet veel in te brengen en de eerste set gaat dan ook met 25-11 naar Sneek. De sfeer zit er goed in en ook de tweede set wordt gewonnen.

Na de wedstrijd nemen de meiden even een kijkje bij de wedstrijd Peelpush- Apollo 8, dat zijn de andere teams waar Sneek sowieso nog tegen moet spelen. Er wordt nog even een wandeling gemaakt en dan is het om 12.45 uur weer de hoogste tijd om te knallen……. Dit keer is Apollo 8 de tegenstander.

De eerste set gaat redelijk makkelijk naar Sneek met 25-17. De tweede set gaat gelijk op, toch lukt het Sneek niet om op een voorsprong te komen. Een paar dubieuze beslissingen van de scheids en de set gaat met 25-18 naar Apollo 8. De meiden hebben niet veel tijd om uit te rusten, want er staat nog 1 poulewedstrijd op het menu. Deze wedstrijd gaat tussen Sneek en Peelpush, de uitslag hiervan bepaald wie 1 of 2 in de poule wordt. De begin fase van de 1ste set gaat erg gelijk op maar als snel blijkt dat Sneek de betere ploeg is in deze set. Ook de 2de set speelt Sneek super netjes. Ook nu trekt Sneek aan het langste eind.

Dit betekent dat ze 1ste in de poule zijn en de kruisfinale spelen tegen de nummer 2 van de andere poule. In die poule is het nog even spannend, maar daar wordt Dros-Alterno tweede. Sneek begint net als alle andere wedstrijden heel gefocust aan de kruisfinale. Bij een voorsprong van 5-1 besluit de coach van Dros-Alterno om een time-out te nemen. Maar het blijkt al snel dat Sneek een maatje te groot is voor Dros-Alterno. De kruisfinale wordt met 2-0 gewonnen… Het publiek is door het dolle heen! Wat als we kampioen worden?

Gelukkig hoeven ze niet lang te wachten op het antwoord, de wedstrijdleiding heeft namelijk besloten om de finales een half uur eerder te laten beginnen. De strijd om het kampioenschap gaat tussen Dynamo-Tubbergen en VC Sneek. Alle supporters staan op de banken en schreeuwen voor de laatste keer deze dag zo hard mogelijk, Vee Cee Sneek!!!! De eerste set gaat met 25-18 naar Sneek… het is dus toch mogelijk….. zou het…… De tweede set komt Sneek met 4-0 achter te staan maar ondanks de achterstand blijven de meiden heel rustig hun eigen spel spelen. Sneek herpakt zich en neemt weer de leiding. 24-17, het publiek gaat als wilde beesten te keer.

Ze geloven hun ogen niet… zo hard als ze kunnen roepen ze 1!,1!,1!,1! Sneek serveert, Dynamo ontvangt de bal goed en brengt de bal weer naar de overkant. Sneek smasht de bal weer terug, maar Dynamo geeft zich niet zomaar gewonnen. Sneek probeert het nog één keer met een prikbal en nu lukt het wel! Wat een ontlading! VC Sneek Meisjes D is Nederlands Kampioen 2019! De droom is waar gemaakt…

gh @ VoV, verslag van VC Sneek via Lyonne Boers. Foto idem.