Vizier op volleybal

 

NOVO laat Waterlanders droog achter

VoV, 08-10-2018. 6:09 uur. De volleyballers uit Nieuwkoop keken uit naar de wedstrijd tegen NOVO. Een weerzien met een geduchte tegenstander, met een bittere nasmaak voor de heren van Waterlanders. Waterlanders en NOVO kennen elkaar al jaren en zijn ook al jaren met wisselende resultaten aan elkaar gewaagd. In de derde wedstrijd van het seizoen kon NOVO weer verder groeien, na de winst een week eerder.

Enkel kwam Waterlanders erg sterk uit de start blokken en nam een ruimte voorsprong van acht punten in de eerste set. NOVO wist pas halverwege de set te groeien en kwam aan het einde vier punten te kort om de set naar zich toe te trekken.

Daarna was NOVO de heren uit Nieuwkoop te machtig. Spelverdeler Tim Oortwijn wist het spel goed af te wisselen. Dennis Glasbergen en Tom van de Meer kwamen daardoor goed in hun ritme en wisten een hoog score rendement te halen door afwisselen geplaatste ballen, maar veelal met snoeihard geslagen ballen. Oortwijn wist dit tevens af te wisselen door het midden duo Niels Jansen en John Klinkenberg te bedienen. Waterlanders wist enkel langzaam terug te komen in de wedstrijd.  Na 17-25 en 19-25verlies in set twee en drie lieten ze NOVO in de 4e set  geen voorsprong opbouwen.

NOVO moest daardoor tot het einde toe knokken voor de winst. Voor NOVO wist ook diagonaalspeler Niels Botman wederom zijn scherpste ballen om te toveren tot directe punten. Uiteindelijk werd de 4e set ook door NOVO gewonnen met 23-25 en liet het Waterlanders droog staan met maar enkel één punt. Dit weerhield beide teams niet om de dag gezellig met een versnapering af te sluiten.

Komende zaterdag 13 oktober om 15:00 uur komt de huidige koploper Inter Rijswijk H3 op bezoek op Sportpark Duinwetering. Gezien de stijgende lijn van de Noordwijkers wordt uitgekeken naar een spannende wedstrijd.

gh @ VoV, verslag van / via John Klinkenberg, Volleybalvereniging NOVO. Foto Jan van den Noort.