NOVO mag zich Herbstmeister noemen

VoV, 23-12-2018. 13:47 uur. Vrijdagavond streden de heren van NOVO voor het laatst dit jaar tegen een geduchte tegenstander. Deze maal was het eerste team van Leython het slachtoffer van de spelvreugde van de Noordwijkers. Leython voerde eerder de lijst aan, maar zakt langzaam weg in de stand.

NOVO miste basis speler Dennis Glasbergen en Gijs Paulides, maar kon gebruik maken van spelers uit heren 2. Die in dezelfde Bloemers in Leiderdorp daarvoor met 1-3 wonnen van het vierde team van Leython.

Desondanks kwam Leython sterk uit de startblokken met een serviceserie van Eric de Mol. NOVO kreeg de passing niet onder controle en gaf Leython een ruime voorsprong van 11-3. Daarna kwam Bart de Koning van het tweede heren team aan service hij en opvolgend Tim Oortwijn zorgde voor serviceseries die een ommekeer in de wedstrijd zorgde. Oortwijn wist tegelijk de midden spelers Niels Jansen en John Klinkenberg goed te bedienen en Leython in de verdediging te ontregelen. Leython bleek daarop geen weerstand te bieden en de set werd door NOVO gewonnen met 19-25.

Opvolgend kon Leython niet meer goed terug in de wedstrijd komen. Bij NOVO daarentegen kwam de spelvreugde tot een hoogtepunt met al het gezang in de Bloemerd van dien. In de tweede set liep NOVO snel uit en liet Leython aan het einde terug komen, maar sloot deze af met 18-25. De derde set bleek een kopie, alleen mocht Leython niet meer terug komen en werd de set met 15-25 door NOVO gewonnen.

In het slotakkoord kwam Leython langszij en moest NOVO weer alles uit de kan trekken om ook de laatste set van 2018 te winnen. Dit leek spannend te worden, beide teams streden om deze set vanaf 22-22. NOVO had uiteindelijk 2 setpunten nodig om de set met 23-25 te winnen.

Met deze 5 punten voert NOVO de ranglijst aan en mag zich Herbstmeister noemen! Met een aantal geduchte tegenstanders in de rug waaronder RVV, de vrienden uit Katwijk en de studenten van Punch uit Delft, beide met minder wedstrijden, wacht NOVO een mooi en spannend 2019. Pas op zaterdag 19 januari mag NOVO op Sportpark Duinwetering weer de krachten meten tegen de vrienden van Waterlanders uit Nieuwkoop.

gh @ VoV, verslag en foto via John Klinkenberg. NOVO Noordwijk.