Nu de Rivo dames er toch zijn

foto Harry Meijer. Rivo scoort vanaf de buitenkant

Na een week hard trainen stond voor Rivo dames 1 afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen op het programma. Opnieuw stond genieten bovenaan het lijstje, maar… “Nu we er toch zijn, moet je de kansen niet onbenut laten om je tegenstander onderuit te halen” was een ander devies. De wedstrijd tegen Dynamo werd destijds met 3-1 verloren en de Rijssense dames waren er wel op gebrand nu meer puntjes thuis te houden  dan er destijds gehaald werden.

De eerste set was de servedruk duidelijk aanwezig, waardoor de pass bij Dynamo niet goed aankwam. De spelverdeelster wist daarentegen nog wel hier en daar wat ballen te verdelen, maar ook de Rivo blokkering stond weer goed op zijn plek. Dynamo wist Rivo nog wel op de voet te volgen, maar aan het eind van de eerste set drukte de thuisploeg mede door de serve van Arjanne Harbers door en werd deze met 25-21 gewonnen.

“In de tweede set was er opnieuw fanatisme bij de thuisploeg, maar Dynamo gaf zich niet zomaar gewonnen. Zodra de servedruk minder werd nam Dynamo het initiatief in handen.  Rivo wist zich aan het einde nog wat terug te knokken, maar moest zich met 22-25 gewonnen geven.  Ook in de derde set kreeg Rivo geen grip op de sterke serve van Dynamo. Doordat de pass aan de Tubbergse kant wel bij de spelverdeelster kwam, konden zij goed spreiden in hun aanvallen. Rivo kon het even niet meer bolwerken en moest ook deze set met 18-25 aan zich voorbij laten gaan.

Rivo staat er inmiddels om bekend zich niet zomaar gewonnen te geven en dit werd opnieuw duidelijk in de vierde set. Ze kregen weer grip op de pass en de organisatie stond weer op zijn plek. Spelverdeelster Philippien van Pijkeren bracht nieuw elan bij de stand van 20-17 met een belangrijke verdedigende actie op een fors geslagen eerste tempobal van Dynamo zijde.  De vierde set werd met 25-18 door Rivo binnengehaald.

Er werd in de vijfde set agressief gestart en al snel stond er een voorsprong voor de Rijssenaren op het scorebord. Deze werd echter weer uit handen gegeven en bij een stand van 7-8 voor Dynamo werd er van speelhelft gewisseld. Rivo keek daarna continu tegen een achterstand aan maar kwam mede door directe fouten van Dynamo op 13-13.  Rianne Telgenkamp hield haar hoofd koel en scoorde op 13-13 het veertiende punt in een lange rally met een beheerste bal diep in het achterveld. Dynamo kwam niet meer overeind en Rivo bracht hen met 15-13 de genadeklap toe. Weer een prestatie om van te genieten en energie op te doen voor de trainingen van komende week.

Henriëtte ter Steege trainer coach bij het winnende Rivo: “ We hadden de uitwedstrijd tegen Dynamo destijds heel weinig in te brengen. Het type spel van Dynamo is zo anders dan de rest van de teams uit de competitie dat we totaal geen vat kregen op wat er aan de andere kant van het net gebeurde.

De grote winst van de wedstrijd van gisteren is dat mijn speelsters begrepen hebben hoe het spel van de tegenstander in elkaar stak en daar mee om wisten te gaan. We zijn er doordeweeks hard mee bezig geweest en als je dan met een 3-2 winst van het veld gaat geeft dat voldoening ondanks dat er nog zoveel beter kan en moet. Dynamo is een goed team met een hele sterke middenas als je ze ook maar iets de ruimte geeft. Ze staan niet voor niets tweede.”