NVC H1 onder de maat, PDK H1 profiteert

VoV, 14-01-2019. 20:21 uur. Een mooi affiche in Huizen, een mooie wedstrijd nummer 2 tegen de nummer 3 zou je denken. NVC won dit seizoen alle wedstrijden, maar in de uitwedstrijd tegen PDK Huizen kwam hier een einde aan. PDK was in eigen huis met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Nieuwegein.

In de eerste set was het PDK dat feller van start ging en snel vijf punten uitliep. NVC liep achter de feiten aan, maar gaf ondanks dat het voor geen meter draaide, niet op. Beide ploegen boven de twintig en beide ploegen op jacht naar de punten. De eerste scheidsrechter had bedacht dat hij zich er mee moest gaan bemoeien en wierp twee punten in de schoot van PDK, waaronder het setpunt, 25-21.

Zoals we van NVC gewend zijn, geven zij niet snel op. NVC speelde ver onder haar normale niveau en PDK rook bloed. Toch lukte het NVC om in set twee een lichte voorsprong te pakken en liep vier puntjes uit, maar PDK rechtte de rug en bij 13-13 was de stand weer gelijk. Het gaatje werd wederom niet gemaakt door de beide teams. Op 18-17 werd PDK in het zadel geholpen met een zeer discutabele beslissing. In plaats van 18-18 gelijk ging de stand naar 19-17 in het voordeel van PDK. Als teams dichtbij elkaar staan, er veel strijd is, dan zijn dit soort beslissingen vaak dodelijk. Het is jammer dat dit zoveel invloed kan hebben op een wedstrijd. Maar goed, ere aan wie ere toe, PDK speelde de set gedreven uit en won deze met 25-19.

NVC was in set drie en vier de weg kwijt. Speelde slordig en maar een enkele speler haalde een kleine voldoende. PDK was gretig en agressief en draafde door naar de overwinning met 25-17 en 25-18. PDK was vandaag de betere ploeg. Zij speelde op de top van hun kunnen, terwijl NVC door de ondergrens zakte. “Per seizoen heb je altijd een paar wedstrijden waarin je niet tot je normale niveau komt. Het is jammer dat dit vandaag zo was. Tegen een mindere tegenstander had je mogelijk nog de winst gepakt ook. PDK wint vandaag verdiend en wij moeten ons gaan focussen op de komende wedstrijd.” Verliezen is nooit leuk, aldus Floris: “NVC speelde onder de maat en PDK profiteert hier deze keer van.”

gh @ VoV, verslag van Erik van der Weide, NVC Heren 1.