Vizier op volleybal

 

NVVO VT2/3 clinic op zondag 12-01-20 te Ede

VoV, 15-11-2018. 15:28 uur. Tijdens deze traditionele voorjaarsclinic zullen twee inleiders een prachtig podium krijgen. Het ochtendprogramma zal worden verzorgd door Roel Zijlstra. Roel heeft ruim 13 jaar ervaring als stressconsulent.

Eén van de thema’s in de ochtendsessie is de training van mentale weerbaarheid. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna driekwart van de jeugd te maken heeft met stress. De kans dat wij ze in de trainingsgroep hebben is dus enorm groot. Een “burn out” onder jongeren is dan ook een steeds meer voorkomend fenomeen.

Signaleren, omgaan met, oefeningen en in het algemeen gesteld “Wat kan de (positieve) rol van de volleybalcoach in dit traject zijn”, zullen items zijn die o.a. onder de aandacht gebracht worden. Roel geeft o.a. workshops voor NL Coach en is (gast) docent op de Hogeschool van Amsterdam (HVA).

Het middagprogramma wordt verzorgd door Paul van der Ven. Paul is bekend in volleyballand. Momenteel is hij trainer van de mannen van Sliedrecht Sport, uitkomend in de eredivisie.

Hij werkt al jaren met jeugd, subtop en top. Het inpassen van jeugdig talent is al jaren zijn specialiteit. Daarnaast is Paul ook een erg gewaardeerd beachvolleybaltrainer. Tijdens het buitenseizoen vult hij zijn trainingsuren in op de door hem opgerichte Beach locaties “La Playa Blanca” en “Down under”.

Paul zal aan de slag gaan met de vraag “Waarom beachvolleybal een zegen is voor indoorvolleybal.” Het idee over een “huwelijk tussen beach en indoor” oftewel: “Hoe kunnen beide sporten elkaar positief versterken? “Kan dan ook niet beter beantwoord worden dan door hem.

Aandacht zal besteed worden aan vormen van differentieel en motorisch leren en hoe beide takken elkaar zouden kunnen versterken. Dit alles toegespitst op het lerende organisme. Diverse volleybaltechnieken zullen vanuit beide uitgangspunten methodisch opgebouwd en als zodanig uitgewerkt worden. Paul wil ook graag dat deelnemers zelf actief meedoen aan de clinic (dus sportkleding mee).

De clinic vindt plaats in de v/d Knaaphal in Ede. In verband met de finalewedstrijd OKT te Apeldoorn is ervoor gekozen om 8.30 u te starten met het ochtendprogramma, zodat er ruim de tijd is om in Apeldoorn aan te komen voor de finale.
Deelnamekosten NVVO leden is € 37,50 en voor niet NVVO leden is het € 57,00. Inschrijven via deelnameformulier.

Van de clinic wordt een verslag gemaakt dat op de website en in Volley Techno wordt geplaatst. Aangezien er foto’s en video opnamen gemaakt gaan worden en deze mogelijk op internet, sociaal media terecht kunnen komen, kunt u bij de organisatie – in het kader van de privacywet – aangeven of u hier bezwaar tegen heeft.

We zullen hier vanzelfsprekend acht van nemen en mocht er alsnog een klacht zijn kunt u zich wenden tot de secretaris van de NVVO via secr@nvvo.org

Programma VT2-3 clinic van de Knaaphal, Burgemeester Cees van de Knaapweg 10, 6717 VZ Ede

 08.30 uur: inloop, aanmelden
 09.00 uur: start ochtendsessie Roel Zijlstra deel 1
 10.30 – 10.45 uur: pauze
 10.45 – 12.00 uur: deel 2 Roel Zijlstra
 12.00 – 12.30 uur: lunchpauze
 12.30 – 14.00 uur: middagsessie Paul van de Ven deel 1
 14.00 – 14.15 uur: pauze
 14.15 – 15.45 uur: deel 2 Paul van de Ven

gh @ VoV, persbericht NVVO. Foto van der Kloet.