Nynke Oud wint Hollands onderonsje in Frankrijk

VoV, 12-04-2021. 6:04 uur. Gisteren stond er in de Franse Eredivisie het duel tussen Saint Raphael van Lynn Blenckers en Chamalières van Nynke Oud op het programma. Een duel tussen twee teams uit het rechter rijtje. Het werd een erg afwisselend duel, waarin de thuisploeg met 0-2 achter kwam, daarna twee keer heel dik won en vervolgens de tiebreak niet goed kon afsluiten.

In cijfers: De eerste set ging na 22-21 met 22-25 naar het bezoekende Chamalières. In de tweede hadden ze gedurende de hele set een aantal punten voorsprong (8-12, 13-16, 17-21) en ging de winst met 19-25 naar hen.

Saint Raphael kwam sterk terug, in de derde set maakten ze van 9-7 in een keer 16-7 en via 20-11 werd de winst met 25-12 gepakt. In de vierde set werd een 5-7 achterstand veranderd in een 11-7 voorsprong en vervolgens denderde de thuisploeg van 18-13 door naar 25-14. In de tiebreak ging het dan nog mis, met 7-8 werd van kant gewisseld, via 8-13 werd het daarna 10-15 en dus 2-3 in sets.

Lynn Blenckers scoorde 3 keer, Nynke Oud kwam tot 4 treffers. De spelverdeelster van Saint Raphael wist overigens de mids maar heel moeilijk te vinden. Van de 132 set ups kwamen er 13 bij de mids, waarvan 5 bij Blenckers, terecht. In de hele wedstrijd dus, haar ploeg had met 74 om 73 punten wel de betere eigen score, maar dat leverde slechts één puntje op.

Saint Raphael is 10de met 33 punten, Chamalières is 11de met 31 punten. Beide teams speelden 26 wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chamalières.