OBEG Donitas D1 in drie sets kant en klaar

VoV, 27-11-2018. 14:10 uur. Afgelopen zaterdag mochten we weer shinen in de struikhal. Dit hebben we ook gedaan door 3-0 te winnen van VCN. Na een goede voorbereiding begonnen we volle bak aan de wedstrijd, met in de basis: Iris, Lobke, Meriek, Annelies, Femke, Annelotte en Anoek.

De eerste set pakten we gelijk een voorsprong en konden dit vasthouden. Doordat iedereen zijn taken goed uitvoerde en de focus had op de wedstrijd, hebben we de eerste set vrij gemakkelijk binnen kunnen slepen. Dit gaf ons vertrouwen en de sfeer was goed.

De tweede set ging een stuk minder soepel. Een paar vreemde beslissingen in onze ogen zorgden voor frustratie. We lieten ons niet gek maken en bleven bezig met het uitvoeren van onze taken. Van beide kanten werd hard gewerkt om punten binnen te slepen. Op 23-23 wisten wij door een mooie actie op voorspong te komen. De volgende bal was het moment om ook de tweede set voor ons te winnen. Op dat moment kreeg de tegenstander een rode kaart. Dit betekent dat er ook een punt naar ons toe ging. Erg zuur voor hun, maar voor ons een gelukje om zo toch op 2-0 voorsprong te staan.

Met deze voorsprong gingen we met een goed gevoel de 3e set in. Het is toch altijd lastig om met 2-0 voorsprong ook dezelfde focus en eigen spel te behouden. Deze set hadden we het dan ook een stuk lastiger. Door slim en snel spel van VCN hadden ze ons aardig onder druk, dit resulteerde in een flinke achterstand (11-17). Gelukkig konden we ons eigen spel weer terug vinden en lieten het niet gebeuren. Door een aantal goede serve series kwamen we weer bij. Boven de twintig ging het weer gelijk op. Gelukkig wisten wij op de belangrijke momenten nog extra gas te geven en die laatste punten te pakken.

Mede dankzij het publiek, die ervoor zorgde dat de punten extra goed werden gevierd, hebben we de overwinning binnengehaald. Deze wedstrijd was een echte teamprestatie waar we trots op kunnen zijn. Iedereen heeft zijn bijdrage kunnen leveren en de wissels pakten goed uit. Het voelt toch wel lekker om weer eens 3-0 te winnen na een aantal wedstrijden vijf sets te hebben gespeeld.

Aankomend weekend zijn we lekker vrij. Zaterdag 8 december mogen we naar Utrecht. Deze ploeg staat 3e en dit zijn altijd leuke spannende potjes. Wij hebben er daarom ook veel zin in en kijken er naar uit om tegen deze meiden te spelen.

gh @ VoV, verslag van OBEG Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.