Vizier op volleybal

 

OBEG Donitas verliest van Sudosa-Desto

VoV, 27-02-2020. 5:17 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Sudosa-Desto dames 1 op het programma. We speelden deze week niet in de ACLO, maar in het Willem Alexander Sportcentrum even verderop. Na een goede trainingsweek waren wij optimaal voorbereid om ons van onze beste kant te laten zien.

De eerste set begonnen we sterk, het ging lang gelijk op. We speelden mooie rally’s en hebben veel goeie acties laten zien. Helaas kwamen de meiden van Sudosa aan het einde van deze set goed in hun spel en was onze foutenlast te hoog, waardoor we de set verloren met 22-25.

De tweede set konden wij Sudosa niet uit hun spel halen. Ondanks dat wij goed weerstand konden bieden aan de services en aanvallen van onze tegenstander, lukte het ons niet om de rally’s in ons voordeel af te maken en daadwerkelijk punten te scoren. Hierdoor verloren wij dan ook met 13-25.

In de derde set waren wij duidelijk dominanter. We stonden zelfverzekerd in de passlijn en we lieten veel mooie combinatieballen zien. Wij hadden hier ook erg veel op getraind, dus het is fijn dat we dit dan ook zo goed konden uitvoeren in de wedstrijd. Deze set wonnen we dan ook overtuigend met 25-20.

In de vierde set konden we dit spel goed voorzetten en ons enige doel was dan ook om een vijfsetter uit de wedstrijd te slepen. Dit konden we helaas niet waarmaken, we verloren deze set met 22-25.

Het is erg jammer dat we geen punten uit deze wedstrijd hebben kunnen halen. Ondanks dit kunnen we tevreden zijn met het spel dat we hebben neergezet. Aanstaande zaterdag hebben wij een weekendje vrij. Wij zullen komende week en de week erop keihard gaan trainen. Zaterdag 7 maart staat namelijk de wedstrijd tegen de nummer 8 in de topdivisie, Alterno dames 2, op het programma.

gh @ VoV, verslag Donitas dames 1, foto Jan van den Noort.