OBEG Donitas wint lastig uitduel bij WSV

VoV, 16-10-2018. 17:28 uur. Na twee gezellige thuisdagen moesten we afgelopen zaterdag afreizen naar Warnsveld. Op de warmste 13 oktober in tijden stond de wedstrijd tegen WSV op ons te wachten. Als nieuwkomer binnen de topdivisie waren we erg benieuwd naar het team, maar we hadden al vanuit verschillende kanten gehoord dat het een leuk team was en dat ze aardig wat tegenstand te bieden hadden. Vol vertrouwen en energie liepen wij de best wel warme sporthal binnen. Voordat de wedstrijd begonnen was, liepen er al aardig wat tomaatjes op het veld, maar ondanks de hitte had iedereen zin in de wedstrijd.

De tribune liep al aardig vol en de sfeer zat er bij de WSV supporters goed in. Het was een moeilijke start en vooral in de pass hadden we meteen veel moeite. WSV had namelijk een lastige serve en we konden daarom niet zo vrijuit spelen als we hadden gehoopt. Het was nog niet echt best volleybal met veel slordige foutjes van beide kanten en uiteindelijk verloren we de set met 25-20.

Op naar de volgende set. Nog steeds liep het niet soepel bij ons. Het was steeds net niet goed genoeg. Het harde blok en de goede serves bleven een probleem voor ons. Ook was het opeens dubbel zo druk op de tribune, blijkbaar hadden de WSV – ers een paar vrienden bij de voetbal. Een heel stel jongens was steeds aan het zingen en springen op de tribune en dat zorgde voor een uitgelaten sfeer. Aan het eind wisten we nog een aardig stuk terug te komen en begon ons spel wat meer te lopen. Toch hebben we de set niet weten te pakken en verloren we deze met 25-22, waardoor we op een 2-0 achterstand kwamen.

De derde set begon nog steeds niet overtuigend. Toch moest het nu of nooit. Alles geven tot we erbij neer zouden vallen was het idee. Het liep een beetje gelijk op, maar halverwege wisten we toch een kleine voorsprong te behalen. Na een paar harde knallen kwam het vertrouwen steeds meer terug. Onder leiding van Annelies kregen we meer ruimte in onze aanval en kwamen er meer ballen op de grond bij WSV. We wisten deze set te winnen met 21-25.

Na een 6-0 achterstand zag het er in de vierde set weer niet zo best uit. Gelukkig zijn we weer snel aangehaakt en bij 10-10 stond het weer gelijk. Na een goede serveserie werd het al snel 12-20. De pass liep beter en we konden meer vrijuit gaan spelen. Uiteindelijk wisten we de set te pakken en wonnen we met 17-25. Dit zag er beter uit, vol vertrouwen en energie op naar de vijfde set.

De laatste set ging weer aardig op en neer, maar we bleven steeds een kleine voorsprong houden wat ons wat meer zekerheid gaf. We waren vastberaden om alles te geven voor de laatste set en met de winst terug te gaan naar Groningen. Na een servefout van de tegenstander op 13-14 hadden we de set te pakken.

Na een 2-0 achterstand hadden sommigen het misschien niet meer verwacht, maar door continu te blijven vechten en volle bak voor alle ballen te gaan hebben we dit toch mooi om kunnen zetten in een 2-3 winst. Het was een lastige wedstrijd en we hebben niet ons mooiste volleybal laten zien, maar toch zijn we met de winst naar huis gegaan en daar zijn we erg blij mee.

Volgende week spelen we weer in de vertrouwde ACLO hal tegen Peelpush, de nummer 2.  Het zal dus wel een leuke en spannende wedstrijd worden en alle support is welkom. Neem dus allemaal je trommels en fluiten mee en kom volgende week zaterdag om 19.30 uur ons aanmoedigen.

gh @ VoV, verslag van OBEG Donitas dames 1.