Vizier op volleybal

 

Oefenverlies Oranje dames tegen Italië

VoV, 15-09-2018. 4:42 uur. De volleybalsters van Oranje hebben hun eerste oefenwedstrijd van het drieluik in dit weekend voor een kleine 1.300 toeschouwers in Costa Volpino tegen Italië met 3-2 verloren. Beide teams zijn met de laatste voorbereidingen voor het WK in Japan bezig.

Oranje speelde met de basis Dijkema (sv), Knip (libero), Slöetjes (diagonaal), Buijs en Balkestein – Grothues ( p/l). Beliën en Lohuis stonden op mid. Plak en Bongaerts hadden invalbeurten via de dubbele wissel. Bij Nederland werd Anne Buijs met 24 punten topscorer en Lonneke Slöetjes met 2 punten minder tweede.  Italië dat met Malinov, Sylla, Chirichella, Egonu, Lucia Bosetti, Danesi en libero de Gennaro begon had in Egonu, 20 punten, en Sylla, 17 punten, haar meest scorende speelsters.

Zowel in de eerste als de tweede set waren de teams erg aan elkaar gewaagd en deden in de finale maar twee punten voor elkaar onder. Oranje had op het eind van de eerste set de effectievere aanvalsters (23-25) en in de tweede was Italië twee punten beter met een 27-25 setstand.

Vervolgens nam Nederland het initiatief in de derde set en kon via 19-25 op een 1-2 voorsprong komen, die ze echter in de vierde set met een hele duidelijke 25-15 ook weer verloren zagen gaan. Italië had in de tiebreak net iets meer over dan Oranje, met 15-13 ging de setwinst en de 3-2 wedstrijdwinst naar hen toe.

Vandaag staan de teams in Costa Volpino weer tegenover elkaar, morgen volgt de derde onderlinge ontmoeting in Bergamo.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft.