Oefenwinst Apollo 8 vs Regio Zwolle Volleybal

VoV, 08-01-2018, 13:03 uur.  Afgelopen zondag stond er voor de dames van Ecare Apollo 8 een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist Regio Zwolle Volleybal op het programma. Dit betekende voor ons de 2e oefenwedstrijd tegen een eredivisieteam binnen korte tijd, na afgelopen donderdag tegen Eurosped te hebben gespeeld voor de Twente Cup. Ondanks dat het om een oefenwedstrijd ging, was De Veste weer goed gevuld.

We begonnen de eerste set scherp, hadden een goede focus en de opdrachten werden goed uitgevoerd. Dit resulteerde ook in een eindstand van 25-15. De tweede set gaf een totaal ander beeld. Zwolle was niet naar Borne gekomen om dit zomaar te laten gebeuren. Daar waar wij deze set slecht startten, deed Zwolle dat juist heel goed. We keken de gehele set tegen een achterstand aan en het lukte ons ook niet om deze te verkleinen. De set eindigde dan ook in 15-25 voor Zwolle.

Uit de derde set bleek dat we redelijk aan elkaar gewaagd waren. Zwolle won deze set nipt met 23-25. Wilden we het publiek nog trakteren op een extraatje, moesten we de 4e set winnen. De aanmoedigingen van onze (inmiddels) vaste trommelaars en Apollo-fans gaven ons een extra stimulans om er in de 4e set vol voor te gaan. Dat dit gelukt is blijkt uit de eindstand 25-20. Dus een vijfde set!

Na een wissel van speelhelft bij een 8-7 tussenstand, liepen we uit naar 13-8 en pakten we de vijfde set uiteindelijk met 15-10. Een wisselvallige maar leerzame wedstrijd waar weer voldoende verbeterpunten naar voren zijn gekomen waar we de komende trainingen hard aan kunnen werken.

Aankomende zaterdag spelen we onze eerste competitiewedstrijd van 2018. Na een succesvolle eerste helft waarin we de titel van ‘Herbstmeister’ hebben meegekregen, willen we deze eerste plek op de ranglijst aanstaande zaterdag tegen Taurus graag verdedigen. Na enkele oefenwedstrijden en deelname aan de Twente Cup zijn we klaar en hebben we zin in het vervolg van de competitie! We spelen zaterdag om 20:00 uur in Houten, hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Lieke Hilgenberg, Ecare Apollo 8 dames 1. Foto’s Rudy van ‘t Rood.