Vizier op volleybal

 

Off-day Rabobank Orion heren 2

VoV, 06-10-2019. 16:47 uur. Na de winst tegen Sovoco hadden we ons meer voorgesteld van het treffen tegen Sudosa-Desto uit Assen.

Gelukkig konden we Dik Heusinkveld na meer dan een jaar blessureleed weer terug begroeten in de basisopstelling. Een positief gegeven. Die impuls gaf ook een goede start aan het team in de eerste set (8-4) voorsprong. Wat zich daarna ontwikkelde was tekenend dat het team nog steeds zoekende is naar lijn. Een te hoge individuele foutenlast, plus het structureel niet uitvoeren/opvolgen van tactische opdrachten drukken je dan dieper in het rood, met als gevolg een negatief resultaat. Gezien de setstanden was er zeker geen sprake van een afstraffing, echter echt spannend is het ook niet geweest. We mogen van geluk spreken dat we weg komen met een punt, zodat we niet voor niets zijn afgereisd naar de “verste uitwedstrijd van dit seizoen”.

Kwestie van een dikke spiegel pakken en zoeken naar de eigen verantwoordelijkheid. Voor eenieder, staf en spelers, weer werk aan de winkel. Volgende week mogen we in PDK Huizen de kersverse koploper begroeten in deze 1e divisie, eentje die al jaren bruist van ambitie, echter het nog niet waar heeft kunnen maken. Ook een club die we regelmatig tegen komen op het NOJK platform. Een der “laatsten der Mohikanen” die nog heil ziet in het opleiden van jeugdspelers bij de jongens / heren…. Hopelijk dat dit gegeven wat meer gif en besef in ons oprakelt….

Sudosa – Desto H1 – Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 uitslag 3-1 via de setstanden 25-20, 25-23, 23-25 en 25-16.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting. Orion Heren 2.