Vizier op volleybal

 

OKT: Beide BTN duo’s naar tweede fase

VoV, 18-09-2019. 11:05 uur. Twee BTN duo’s zijn momenteel in China, in Haiyang, om te proberen een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo te bemachtigen.  Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Sanne Keizer / Madelein Meppelink gaan daar met de wereldtop de strijd aan. “Het wordt elke dag volle bak. Het gaat een spannend toernooi worden. Je gaat hier alleen heen om een Olympisch ticket te veroveren, de enige prijs ook hier. Iedereen staat dus enorm op scherp en er is veel concurrentie” zegt Madelein Meppelink vooruitblikkend op de Nevobo site.

Bij de heren en dames doen 16 teams mee, en bij beide zijn er twee tickets te verdienen. Het toernooi kent de volgende opbouw: Er wordt gestart in een poule met 4 teams, waarvan de beste drie doorgaan naar de tweede ronde. Daarin wordt gespeeld met een poule van drie teams en vervolgens gaan de beste twee door.  In de derde fase zijn er twee poules met vier teams (de laatste acht)  en die strijden om een plek in de finale fase. In de finale fase gaan de beste vier teams strijden om de twee tickets per gender voor de Olympische Spelen van 2020. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan!

Vannacht was er succes voor beide BTN teams. Keizer – Meppelink versloegen via afgetekende setstanden (21-16 en 21-14) het duo Wojtasik/ Kociolek en Brouwer / Meeuwsen behaalden een 2-0 zege via twee keer 21-17 tegen Plavins / Tocs.

Vanmorgen voegden Keizer / Meppelink er een tweede zege aan toe. Tegen het Finse duo Lathi / Parkkinen werd met een nipte 1-2 gewonnen. In de eerste set ging de winst na een 14-14 tussenstand naar Finland, in de tweede nam het BTN duo na 12-13 afstand (15-18) en dwong met 19-21 een tiebreak af. Daarin bleven ze met 13-15 aan de goede kant van de score, na halfweg met 4-7 voor te hebben gestaan.

Brouwer / Meeuwsen troffen in hun tweede duel Semenov / Leshukov uit Rusland. Dit liep voor het Oranje duo niet goed af. Na de 21-18 in de eerste set bleven de Russen ook in de tweede toonaangevend. Via de tussenstanden 7-4, 9-7 en 17-15 pakten ze ook de tweede set met 21-18.

Keizer / Meppelink werd eerste in de poule, Brouwer / Meeuwsen derde. Beide teams zijn dus door naar fase twee van het toernooi.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.