OKT: Brouwer/Meeuwsen blijven op OS koers

VoV, 20-09-2019. 9:00 uur. Bij de derde fase van het OKT Beachvolleybal in China zijn nog twee poules van vier duo’s in de strijd voor twee Olympische tickets. Totaal dus nog acht teams. Uit elke poule gaan de twee beste tweetallen door naar de finalepoule.  Brouwer/ Meeuwsen (#7) zijn ingedeeld in poule J, daarin komen verder uit Plavins / Tocs (#15) uit Letland, André / Georg (#13) uit Brazilië en Berntsen / Mol (#47) uit Noorwegen. Met achter hun naam de ranking op de FIVB wereldranglijst.

Vanmorgen speelden Brouwer / Meeuwsen als eerste tegen Plavins / Tocs, waartegen ze in de eerste fase van het toernooi ook al uitgekomen waren en waarvan toen met twee keer 21-17 werd gewonnen. Ook bij de tweede ontmoeting waren de Nederlanders de veel betere ploeg. De eerste set sloot qua uitslag perfect aan bij de vorig gespeelde met opnieuw een 21-17 eindstand.  Nadat ze in de eerste set al geen moment in de problemen kwamen ging het in de tweede helemaal van een leien dakje. Via 7-15 werd met 9-21 een hele dikke zege behaald en werden de kansen op de finale poule in eigen hand gehouden.

De tweede partij vandaag ging tegen André / Georg uit Brazilië. Het BTN duo had een hele beste start in de eerste set en kwam vlot op een 1-4 en 5-11 voorsprong. Een snelle reactie aan het net van Meeuwsen en een prima blokpunt maakten o.a. het verschil. Bij 9-12 ging de technische time out in, het BTN duo hield de voorsprong vakkundig en geroutineerd vast, serveerde een ace voor 10-15 en sloeg zich met een paar ferme klappen naar 10-17. Geen vuiltje aan de Chinese lucht. Na nog een Nederlandse ace voor 11-20 ging de set met 13-21 naar Oranje.

Brazilië kwam op 3-0 in de tweede set, maar was die voorsprong bij 5-5 ook al weer kwijt. Twee aces van George na de 7-6 tussenstand herstelden het verschil van drie punten, waarop Oranje de time out opnam. De voorsprong was bij de technische time out tot één puntje geslonken (11-10).  Bij 14-14 kwamen Brouwer / Meeuwsen op gelijke hoogte en met een zogenaamde super spike scoorden ze 14-16, waarna Brazilië naar de kant ging. Zonder succes, het BTN pakte de setzege en de wedstrijdwinst via 18-21 met 0-2.

Voor morgen staat nog het laatste duel tegen het Noorse duo op het programma. Dan weten we ook of Brouwer / Meeuwsen er ook nog in de finale fase bij zijn. De vooruitzichten zijn in ieder geval heel goed,

In de andere poule komen Semenov / Leshukov (#8) uit Rusland, Nicolai / Lupo (#12) uit Italië, Kantor / Losiak (#21) uit Polen en Gerson / Heidrich (#22) uit Zwitserland uit. Van dit viertal gaan er dus ook twee door naar de finalepoule.