Vizier op volleybal

 

OKT: De eerste uitslagen zijn er

VoV, 02-08-2019. 6:00 uur. Omdat het de eerste zijn in de zes OKT poules over de hele wereld maken we er even melding van. In Uberlandia in Brazilië zijn de eerste wedstrijden van dit OKT 2019 op wereldniveau gespeeld. Daar waren Brazilië, de Dominicaanse Republiek, Azerbeidzjan en Kameroen bij elkaar ingedeeld.

Brazilië begon het toernooi tegen Kameroen en zoals wel mocht worden verwacht won het thuisland. Met 3-0 (14, 13, 16). Het verschil maakten ze aanvallend (43 / 22) en in een veel lagere foutenlast ( 9 / 20). Gabi werd met 15 punten topscorer, Tandara maakte er 12. Bij Kameroen kreeg Estelle Adiana 12 punten achter haar naam en Adetutu Sherilyn Adedayo Oghale Bashorun scoorde 5 keer. Die naam zal vast niet volledig op haar wedstrijdshirt hebben gestaan.

De Dominicaanse Republiek begon ook goed aan dit OKT. Met een 3-0 (15, 22, 18) zege op Azerbeidzjan. Volgens coach Kwiek waren vooral serve en verdediging debet aan deze zege. De aanval scoorde 15 keer vaker dan die van de tegenstander en met aces en blokpunten hadden ze ook nog eens een handvol punten meer.  De la Cruz werd met 13 punten topscorer van de partij.

Over de tussenstanden / afloop van de OKT duels, en dus welke landen de beste kans maken op c.q. zich voor de OS hebben geplaatst via de poules in Rusland, China, USA, Polen, Brazilië en uiteraard Italië zullen we u natuurlijk t.z.t. ook informeren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Brazilië.